‘Woonstijl’ groeit met 200% per jaar

Codius Media B.V. (voorheen: Reclame Werkt B.V.), initiatiefnemer van ‘Woonstijl’, bindt de strijd aan met uitgevers Sanoma Media en Wegener. ‘Woonstijl’ groeide in de afgelopen drie jaar uit tot een oplage van ruim 500.000 exemplaren en is hiermee het snelst groeiende magazine van Nederland op het gebied van wonen. Codius Media heeft het ambitieuze plan om binnen twee jaar door te groeien naar een oplage van 2,5 miljoen stuks in een markt die massaal te kampen heeft met dalende oplages en krimpende advertentievolumes.

Gat in de markt

Het concept ‘Woonstijl’ verbindt op een unieke wijze het sterke punt van landelijke woonmagazines enerzijds (hoogwaardige woongerelateerde content) en regionale kranten anderzijds (een groot bereik in de regio). Hiermee wordt een unieke kans gecreëerd voor lokale en regionale woongerelateerde adverteerders. ‘Woonstijl’ vult een gat in de markt en is daarmee het medium waar de woonbranche al jaren op wacht: een magazine dat inspireert en qua vorm en inhoud past bij de gewenste uitstraling van woonproducten, gecombineerd met een slimme verspreiding in de regio. In 2014 verwacht Codius Media B.V. met het ‘Woonstijl’ concept ca. 50 regio’s te bedienen met een gemiddelde oplage van 50.000 exemplaren per regio.

Versterking directie voor snellere groei

Lodewijk Tromp en Arie van Loopik vormden tot 2011 gezamenlijk de directie van het meest succesvolle onafhankelijke media-exploitatiebedrijf van Nederland. Zij gaan in samenwerking met de oorspronkelijke initiatiefnemers Esther Wijnne en Lambert van Asselt vorm geven aan de sterke ambities van Codius. De eerste opdracht van het nieuwe management is het versneld uitbouwen van de franchiseformule die regionale uitgevers in de gelegenheid stelt om deel te nemen in het ‘Woonstijl’ concept.

Magazine springplank naar digitale wereld

Lodewijk Tromp en Arie van Loopik zijn tevens aangesteld om het ‘Woonstijl’ concept verder te verbreden met nieuwe (digitale) concepten. Het magazine vormt daarmee een springplank naar een positie in de digitale wereld. Doel is uiteindelijk om de regionale woonondernemer beter te bedienen in zijn communicatiewensen en –behoeften.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *