woonmode 2012-2013

woonmode ‘Go Green’

Perscentrum wonen komt ieder jaar met een mooi boek met de nieuwe woonmodes. Een boek vol interieur inspiratie, woonmodetrends, praktische ideeën en leuke tips. Een van de nieuwe woonmodes is bijvoorbeeld ‘play it’. Want, zeggen zij, een huis is om in te wonen, een interieur is om mee te spelen…. Het is een moderne speelse modetrend met geometrische patronen, een strak lijnenspel met de kleuren zwart, wit en knalkleuren als indigoblauw, paars en neon. De bank is een belangrijk element, een bank met trend-proof kussens en plaids in hoekige patronen.

Een andere woonmode is ‘go green’, natuurlijk groen heeft immers geen glitter of glans nodig! Denk aan hangende tuinen, een plantenwand of planten in vitrines of hangtassen. Dit in combinatie met basic elementen, natuurlijke materialen, industrieel staal, stoere meubelen en lichte kleuren.

Dan is er de mode “Love Luxury’. Comfortabel wonen met pure en eerlijke materialen in een chique kleurencombinatie die warm en weelderig is met oranje, bruin, camel en aubergine. In de slaapkamer kun je met deze woonmode flink uitpakken. Daar leg je plaids en dekens in laag-over-laag. Zo krijg je een mooi spel van lijnen, texturen en kleuren. Bij de meubelen zijn klassieke vormen belangrijk, maar heeft retro ook een vinger in de pap.

De laatste woonmode is ‘black out’! Duister, verleidelijk, mysterieus en donker… zwart op zwart op zwart… durf jij? Niet alleen de muren zijn donker, maar de meubelen doen hier ook aan mee. Zwart in combinatie met mysterieus rood zorgt voor een verleidelijke en warme sfeer. Barokke patronen, prints van insecten en reptielen, symbolische dessins en hier en daar een geometrisch blok- of ruitpatroon sieren het behang en het textiel. Ook een erg inspirerende trend!

Wil je op je gemak de woonmodes bekijken, dan kun je het Style Guide Home 202 2013 op je gemak hier bekijken. Het brengt vast veel ideeën….

woonmode ‘Black Out!”
woonmode ‘Play it”

Dit artikel is geschreven door Petra van Breda van Huisraad en zo. Wil je meer artikelen lezen van Petra? Neem dan eens een kijkje op www.huisraadenmeer.blogspot.com

 

Een gedachte over “woonmode 2012-2013”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *