Winnaars HEMA ontwerpwedstrijd 2013 bekend

Woensdag zijn in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam de prijswinnaars van de 26e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd bekendgemaakt. Tessa Eising, studente aan de Universiteit Twente, ging er met de eerste prijs vandoor. Met haar ontwerp HEMA Zones voldeed Tessa ruimschoots aan de opdracht.

 Ontwerp een goed vormgegeven product waarmee je het leuker en makkelijker maakt om dagelijkse bezigheden beter te organiseren. Van opbergen in huis en eenvoudig plannen van je dag tot het makkelijker organiseren van je werk, een feestje of een verre reis. Dat was de opdracht die studenten van ontwerpopleidingen meekregen voor deze editie van de HEMA ontwerpwedstrijd. Er werden in totaal bijna 400 ontwerpen ingestuurd. De jury bekroonde drie ontwerpen:

 

1e prijs: HEMA Zones van Tessa Eising, Universiteit Twente

De HEMA Zones zijn rechthoekige vellen van gelamineerd, waterbestendig karton met een vouwrand aan de lange en de korte kant, die je om een plank heen kunt vouwen. Op deze vouwrand schrijf je wat er op de HEMA Zone ligt. Zo houden bewoners van een studentenhuis hun spullen in een gedeelde koelkast gemakkelijk uit elkaar. En hebben puberdochters voor hun toiletartikelen in het badkamerkastje een eigen plekje.

 

Hema_Zones

 

2e prijs: Bijdehandje van Elsje Meijler, Design Academy Eindhoven

Een lederen sleutelhanger met kleurige stiksels. Het ingezonden model is mooi en zorgvuldig afgewerkt. Het ‘slimmigheidje’ is de inkeping in het soepele leder, waardoor je de sleutelhanger overal omheen kunt ‘lussen’.

3e prijs: Gofles van Zsolt Hayde, TU Delft
Gofles is een reisflesje wat je op twee plekken kunt opendraaien. Een slim concept waarmee de reisfles ook voor crème te gebruiken is en makkelijk schoon te maken is.

Eervolle vermeldingen en publieksprijs

Naast de prijswinnaars gaf de jury vier ontwerpen een eervolle vermelding: Waterspin van Kim Monster, Blijzetkruk van Simone Post, De nieuwe HEMA etui van Tim Frima en Multosticker van Lisette Schuddeboom.

Naast de prijswinnaars en eervolle vermeldingen zijn er nog acht ontwerpen voor de publieksprijs genomineerd. Vanaf 24 juni aanstaande kunnen alle mensen in Nederland via de website www.hema.nl/ontwerpwedstrijd twee weken lang hun stem uitbrengen voor de publieksprijs van de HEMA ontwerpwedstrijd.

 

Van ontwerp in het schap

Naast de publiciteit voor de winnaar, kijkt HEMA altijd naar de mogelijkheid om een of meerdere inzendingen in productie te nemen en te verkopen in een van de – inmiddels – meer dan 640 filialen in binnen- en buitenland. In december 2012 kwam de publieksfavoriet van de vorige editie al op het schap: de Decolleté portemonnee van Hiske Elferink. Of een ontwerp daadwerkelijk in productie wordt genomen is afhankelijk van diverse factoren, zo wordt er onder andere gekeken of het product voor een HEMA-prijs te produceren is en of het technisch en commercieel haalbaar is.

 

Over HEMA

HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft meer dan 640 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Het is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een ‘niet tevreden, geld terug’ garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *