Verkoopstyling voor een snellere woningverkoop

Het lijkt wel of de woningmarkt stil ligt. In 2011 zijn er minder huizen verkocht dan het jaar ervoor. En dat ondanks de verlaging van de overdrachtsbelasting. En weer daalde in januari 2012 het aantal verkochte huizen met 15,4% ten opzichte van het aantal verkochte huizen in januari 2011. Deze enorme dip in de woningmarkt wordt grotendeels veroorzaakt door de crisis. Veel mensen kunnen de hypotheek niet meer betalen en zijn gedwongen hun woning te verkopen. Hoe zorg je ervoor dat jouw woning opvalt tussen alle andere te koop staande woningen?

We leven in een digitaal tijdperk. Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning kijk je tegenwoordig eerst op internet naar het woningaanbod. Eén blik op een huizenaanbodsite zegt genoeg. Het woningaanbod is groot en als verkoper moet je enorm je best doen wil jouw woning opvallen tussen alle andere te koop staande woningen. Als potentiële koper is er genoeg keuze en kun je vaak verschillende huizen vinden die aan jouw wensen en budget voldoen. Bij het bekijken van woningen wordt meteen doorgeklikt naar de foto’s. Indien deze foto’s de mogelijke koper niet aanspreken wordt het huis weg geklikt en is jouw kans als verkoper verkeken. 80% van de kijkers is niet in staat om door het huidige interieur heen te kijken. Zij kijken voornamelijk naar de styling van de woning. Binnen 15 seconde heeft de kijker al een keus gemaakt! Dat betekent dat je precies 15 seconde hebt om een goede indruk te geven van jouw woning.

Om de beste indruk te geven van jouw woning is een optimale presentatie van belang. Dat houdt in een goede styling en goede fotografie. Bij verkoopstyling is het niet de bedoeling dat je een nieuw interieur aanschaft. Het gaat erom dat je de woning op de beste manier presenteert. Daarbij is het mogelijk om met een gering budget en beperkte aanpassingen een totaal andere indruk te maken. Vergelijk het met de styling van een hotelkamer. De styling van een hotelkamer heeft enorme invloed op jouw beoordeling van het hotel. Beoordeel zelf maar.

Eenvoudige hotelkamer
Hotelkamer gestileerd

Juist nu is het moment om een verkoopstylist in te schakelen. Als verkoper kun je jouw woning meer op laten vallen tussen alle andere woningen. In Amerika en Engeland is verkoopstyling niet eens een keuze. Iedereen kiest standaard voor het te koop zetten van de woning voor het inschakelen van een stylist.  Mensen zijn daar zelfs bereid om het gehele huis grondig aan te pakken om snel het huis te kunnen verkopen. En als we het financiële plaatje bekijken is dat helemaal zo gek nog niet. Een huis dat gestileerd is levert doorgaans 15% meer op en staat de helft van de tijd korter te koop. U bespaart al snel een fors bedrag en de kosten voor verkoopstyling zijn eenvoudig terugverdiend. Waar wacht u nog op?

Dit gastblog is geschreven door Nicole van Boxtel van Woonstijladvies. Woonstijladvies kan je helpen met het sneller verkopen van jouw woning door middel van verkoopstyling. Kijk op www.woonstijladvies.nl of volg haar op facebook of twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *