dakkapel

Verbeter je huis met een dakkapel

De meeste mensen zijn wel bekend met dakkapellen. Ook al heb je zelf geen dakkapel, je komt ze waarschijnlijk regelmatig tegen in het straatbeeld. Van buitenaf zou je niet snel denken dat een dakkapel veel extra ruimte oplevert, maar juist het tegendeel is waar. Een dakkapel kan je huis volledig veranderen. Lees hier waarom.

Een ‘nieuw’ huis

Met een dakkapel creëer je op een simpele manier een heel ‘nieuw’ huis. Waarom? Omdat een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte. Deze twee dingen kunnen zorgen voor een compleet nieuwe uitstraling van je kamer. Een donkere en krappe zolderkamer kan je zo bijvoorbeeld omtoveren tot volwaardige en luxe slaapkamer, kantoor of woonkamer. Zo kan je een compleet nieuw huis creëren zonder te verhuizen of een grote verbouwing te laten doen.

De verbouwing

Het voordeel van een dakkapel is dat je met een relatief kleine verbouwing, toch een grote verandering in je huis kan brengen. Tegenwoordig hoef je nog maar weinig overlast te hebben van het plaatsen van een dakkapel. Als je kiest voor een prefab model, een dakkapel die vooraf in de fabriek is geproduceerd, kan de dakkapel al binnen 1 dag geplaatst worden en helemaal af zijn. Als je kiest voor een kunststof of polyester dakkapel heb je ook nog eens het voordeel dat je na het plaatsen geen omkijken meer hebt naar je dakkapel. Kunststof en polyester exemplaren hebben namelijk nauwelijks onderhoud nodig. Om de prijs hoef je je ook geen zorgen te maken. Je kan een dakkapel tegenwoordig al laten plaatsen voor € 3.000.

Hoe gebruik je de dakkapel?

Als je net een nieuwe dakkapel hebt laten plaatsen is het altijd de vraag hoe je deze wilt gaan gebruiken en inrichten. Dit is eigenlijk het leukste gedeelte van het laten plaatsen van een dakkapel, omdat je zelf volledig kan bepalen hoe de nieuwe ruimte eruit komt te zien. De invulling van de dakkapel kan verschillen en dit hangt erg af van je eigen wensen, maar ook van de kamer waar de dakkapel zich in bevindt. Als de dakkapel in je slaapkamer staat, kan je het bijvoorbeeld goed gebruiken om extra kastruimte in te maken of om een gezellige zithoek van te maken. Gebruik je de ruimte als kantoor? Dan kan je wellicht een bureau kwijt in je dakkapel. Er zijn talloze mogelijkheden voor je dakkapel en het is dan ook belangrijk om inspiratie op te doen. Zo kom je op nieuwe ideeën en kan je bepalen wat je aanspreekt en wat niet.

dakkapel

Bron afbeelding: Houzz.com

Genieten

Nadat je de dakkapel hebt laten plaatsen en de inrichting af is, kan je gaan genieten van de nieuwe kamer die je hebt gecreëerd. Zo zal je zien dat je, zonder een grote verbouwing, toch een nieuwe ruimte hebt die je goed kan gebruiken. En dat met alleen een dakkapel.

 

2 gedachten over “Verbeter je huis met een dakkapel”

  1. Zelf hebben wij via onze aannemer afgelopen jaar ook een dakkapel laten plaatsen en iedere keer als ik de kamer in loop verbaas ik me over de hoeveelheid licht en ruimte die het gebracht heeft, het is echt heel mooi geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *