iittala_collective_tools

Uitbreiding Collective Tools Iittala

Goed nieuws voor alle designbewuste foodies en iedereen die het leuk vindt om thuis voor vrienden te koken: de collectie wordt uitgebreid met nieuwe delen en enkele bestaande delen ondergaan een kleine verandering. Citterio ontwierp deze collectie oorspronkelijk in 2000 – hij had mooi en tegelijk praktisch serveergarnituur voor ogen.

Sinds die tijd is deze ongelooflijk ergonomische en tegelijk mooie collectie gebruiksvoorwerpen alleen maar gegroeid. Tegen de gewoonte in is Collective Tools niet het verlengstuk van een bestekcassette, maar een op zichzelf staande collectie met een eigen typologie en vorm. Elk deel is perfect voor waar het voor is bedoeld. Collective Tools is in feite een gereedschapsset voor op tafel.

 

iittala_collective_tools

De collectie is nu uitgebreid met drie nieuwe delen:
Botermesje – ontworpen voor gebruik op een kaasplankje samen met de kaasschaaf, maar ook ideaal voor de boter.
Kleinere en grotere serveerlepel – de oorspronkelijke serveerlepel is het best verkochte product uit de Collective Tools collectie. De lepel is er nu in twee nieuwe groottes: een kleine serveerlepel voor jam, hummus, room, enz. en een grotere die perfect is voor soep, stoofpotjes of punch.

 

CollectiveTools_butterknife_cheeseknife_butterknife2

 

Drie huidige delen van Collective Tools zijn iets veranderd:
Taartschep – het blad is langer zodat je een groter stuk taart nog makkelijker kunt serveren.
Kaasmes en kaasschaaf – een paar ergonomische veranderingen zodat je nu nog makkelijker zowel harde als zachte kaas snijdt.

Al het serveergarnituur is vaatwasmachinebestendig en hoewel het is ontworpen als een op zichzelf staande collectie, gaat het prima samen met alle andere bestekseries van Iittala, en in het bijzonder met Citterio 98.

Antonio Citterio
Antonio Citterio werd in 1950 geboren in het Italiaanse Meda en is een ontwerper en architect met internationale faam. Hij heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Compasso d’Oro in 1987 en 1995. Hij heeft allerlei opvallende design- en architectuuropdrachten uitgevoerd voor bedrijven als B&B Italia, Kartell en Vitra. Bovendien maken zijn producten deel uit van de permanente collectie van het MOMA in New York en het Centre Pompidou in Parijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *