A stitch…

Iedereen heeft het vooral over haken en breien, maar langzaam sluipt ook het borduurwerk het interieur binnen. Zelf heb ik deze koorts een beetje gekregen door mijn i-phone hoesje van leese. Dit hoesje kun je naar eigen smaak borduren, een leuke klus. Daarna zag ik van alles over borduren.

 

Het eerste wat me opviel was dat er wild-borduren was gesignaleerd, een nog bonter straatbeeld na al dat wildbreien…

Daarna zag ik het verrassende borduurwerk op auto’s, strijkijzers en ander ijzerwerk van kunstenaar Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė met o.a. haar project Way of Roses. Ze verwerkt allerlei borduurpatronen en voorwerpen tot kunstobjecten, het ziet er heel spannend uit.

 

 

Vervolgens zag ik een bijzondere borduurtafel van Roel Vaessen. Deze is ontworpen voor de commissaris van de Koningin van Noord Brabant. De tafel heeft een oprolbaar blad, deze latten zijn drager van de thema’s die spelen in zijn ambtsperiode. Na een ontmoeting krijgt het tafelblad een nieuw borduurwerk wat herinnert aan dit gesprek. Uiteindelijk blijft er een kunstwerk over.

 

 

Verder zag ik dat Tord Boontje de stitched-collection van Moroso heeft ontworpen Hij heeft zich voor deze collectie duidelijk door grootmoeders naaimand laten inspireren, hij was altijd geïnspireerd door borduren vertelde hij. De stoelen, tafels en de lamp van de collectie zijn met naald en draad aan elkaar geborduurd. Eenvoudig en fraai.

 

 

Als laatste noem ik het vloerkleed van Charlotte Lancelot. Het kleed  is een oversized handgemaakt borduurwerk van vilt. Hoe dichterbij je staat, hoe beter je het patroon, de techniek en het natuurlijke materiaal kunt zien. Elke kleed is uniek gemaakt en heeft een persoonlijke steek van Charlotte.

 

 

Eigenlijk ben ik nog lang niet uitgepraat, want er is echt veel borduurwerk te vinden. Zo zijn er prachtige kussens, mooie wandpanelen en meerdere tafels en stoelen. Kortom: dat ik aan het borduren geslagen ben, dat was zo gek nog niet!

 

Dit artikel is geschreven door Petra van Breda van Huisraad en zo. Wil je meer artikelen lezen van Petra? Neem dan eens een kijkje op www.huisraadenmeer.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *