Cinderella Frosta

Slapen in een warm winters bed

De nachten zijn weer lang, koud en guur. Het liefst blijf je zo lang mogelijk in bed liggen om de laatste warmte vast te houden. Vroeger naar bed, films kijken of in het weekend lang uitslapen hoort allemaal bij de koude Nederlandse winter. Een knusse winterse slaapkamer is heerlijk in de koude wintermaanden, maar het is begrijpelijk dat je niet je hele slaapkamer gaat herinrichten. Alleen een ander dekbed of een sprei op je bed kan al voor een grote verandering zorgen. In samenwerking met bedsupply.eu geven wij tips om je bed helemaal winterklaar te maken. Knus, warm en gezellig zijn de sleutelwoorden.

 

Tijd voor het winterdekbed!

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt is het vervangen van het zomerdekbed in het winterdekbed. Veel mensen wachten er zo lang mogelijk mee, maar inmiddels slapen de meesten niet meer onder een dun dekbedje. Het winterdekbed past minder goed bij een dekbedovertrek met bloemen of lichte kleuren. Het is dus tijd voor een nieuwe look van het bed en de slaapkamer!

 

Flanel

Een flanellen dekbedovertrek is heerlijk warm en past daarom perfect bij de winter. Naast dat een flanellen dekbedovertrek de warmte goed vasthoudt, voelt het ook heel zacht aan. Eerder werd het flanellen dekbedovertrek vooral gezien als een oubollig overtrek, maar nu zijn ze helemaal terug. Steeds meer mensen ontdekken namelijk de warmte en zachtheid van deze dekbedovertrekken en ze zijn in allerlei kleuren en printen verkrijgbaar. Ga voor een warme winterse kleur of grote ruiten om je slaapkamer direct in winterse sferen te brengen.

 

Donkerrood of Noors

 

Cinderella Frosta
Cinderella Frosta

 

Naast een warm dekbed kan de print of kleur van het dekbedovertrek juist ook voor het knusse winterse gevoel zorgen. Het bed is namelijk het belangrijkste en één van de grootste objecten in de slaapkamer. Laat het bloemetjes of pastelgekleurde dekbedovertrek maar in de kast en kies voor warme winterse kleuren zoals donkerrood of donkerbruin. Een Noorse of wolachtige print verandert je slaapkamer ook direct in een knusse kamer.

 

Sprei, plaid of deken?

Een sprei zorgt voor extra warmte en siert tegelijkertijd je bed. In de zomer mag het allemaal zo licht mogelijk zijn, maar in de winter is een sprei, plaid of deken heerlijk warm en geeft een gezellige uitstraling. Een wollen deken is natuurlijk de manier om de winterse look van je bed af te maken. Liever geen wol of een elegantere optie? Kies dan voor een kwalitatieve grote sprei in een warme tint. Voor welke soort sprei of deken je ook kiest, het zorgt ervoor dat je altijd nog wat extra’s over je dekbed kunt leggen wanneer het koud is. Vind je het te warm dan is een sprei eenvoudig terug te slaan waardoor de elegante look toch behouden blijft.

 

Een echte koukleum? Verwarm je voeten!

 

vital
Bron: Vital

 

Voor de echte koukleumen zijn er natuurlijk verwarmde delen. We kennen allemaal het elektrische deken, maar er zijn ook speciale elektrische voetenzakken. Wanneer je het koud hebt is het namelijk belangrijk om je voeten te verwarmen, waardoor de rest van je lichaam ook eenvoudiger warm wordt. Een verwarmde voetenzak is dan de uitkomst om het even snel wat warmer te krijgen zonder dat je over het hele lichaam wordt verwarmd.

 

Een andere sprei of dekbedovertrek kan al zoveel doen met je kamer. Zet een totaal andere sfeer neer en maak in een paar minuten je slaapkamer knus en gezellig zonder andere meubelen of accessoires aan te hoeven schaffen. Zo slaap je in een warm winters bed!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *