Pantone Queen

photo © Pantone® and Leo Burnett London

Dat de Britten helemaal uit hun dak gaan bij het vieren van 60 jaar Queen Elizabeth hebben we op televisie al kunnen zien. Verffabrikant Pantone doet daar echter nog een schepje bovenop. In samenwerking met Leo Burnett London heeft het bedrijf een kleurenwaaier op de markt gebracht als ode aan de zeer consistente garderobe van de koningin.

Of de Queen’s kledingkeuze een voorbeeld is van goede smaak laat ik nu even buiten beschouwing. Maar de dame weet wel dat kleuren een bepaalde indruk nalaten en impact kunnen hebben. De koningin staat erom bekend monochrome mantelpakjes te dragen. Zo ziet ze er niet alleen groter uit maar het zorgt er ook voor dat haar kledij niet afleidt en dus alle aandacht naar haar persoon gaat. Slim gezien, niet?

Het grappige aan de gelimiteerde kleurenwaaier is dat het niet alleen de overeenkomstige Pantone kleurcodes bevat maar eveneens de datum en de locatie waarop de koningin voor dat bepaalde kleur koos! Zo droeg de koningin volgens Leatrice Eiseman, executive director by Pantone, Primrose Yellow op het huwelijk van William & Kate omdat geel hoop en optimisme voor de toekomst uitstraalt. Blauw heeft dan weer kalmerende en relaxerende eigenschappen zodat de koningin in 2010 voor Crystal Blue koos voor een Royal Garden Party. Toen het staatshoofd nog jonger was, droeg ze vaak zachte tinten roze omdat het haar een minder strenge uitstraling geeft. De laatste jaren mag het al eens een pittiger roze zijn. Daarmee wil ze aantonen dat ze moeite doet om modern te zijn. Tot slot droeg de koningin Ice Green toen ze na zeer lange tijd Ierland nog eens bezocht. Ook dit was een doordachte keuze aangezien groen symbool staat voor een nieuw begin en verjonging.

Eén ding is zeker: wie vanaf nu aan de slag gaat met de kleurenwaaier kan rekenen op de persoonlijke assistentie van hare majesteit de koningin.

Dit artikel is geschreven door Evy Dooms van InsideStyle. Volg Evy op  facebook, twitter of pinterest.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *