Nood maakt woningzoeker creatief

Wat doe je als je bijna op straat staat en alsmaar geen woonruimte kan vinden? Bij de verhuisdozen neerzitten? Of van je zoektocht een creatief feestje maken? Mundo Resink kiest voor het laatste. Zijn gereedschap? Youtube, Facebook, Twitter – en een flinke dosis gezonde onzekerheid.
Woonruimte zoeken in Amsterdam is geen makkie. Zeker niet als je nog geen geld hebt voor een duur grachtenpand. En al helemaal niet als je net te horen krijgt dat je anti-kraak woning over een maand leeg moet zijn.Mundo Resink, 29 jaar oud en mede-oprichter van WOVOX.com, besloot alle creatieve zeilen bij te zetten en van de nood een feestje te maken.

Zijn missie: op 1 januari 2012 een goedkope en fijne woonplek gevonden in Amsterdam.
Zijn strategie:

  • Vanaf maandag 5 december 28 dagen lang alle creatieve en sociale zeilen bijzetten.
  • Alles overwegen: huur, anti-kraak, oppas, tijdelijk, alleen en gedeeld.
  • Er op vertrouwen dat het universum met iets prachtigs op de proppen komt.
  • Ondertussen wel blijven werken aan WOVOX.com (want wanneer daar meer geld mee wordt verdiend is het budget-probleem ook opgelost).

Creatief met social media aan de slag
Naast de stappen die iedereen zou zetten maakte Mundo een kort Youtube-filmpje, maakte hij kennis met een spirituele woongemeenschap en reisde hij naar Tilburg om zich in te schrijven bij Huisoppas.nl. Hij houdt alles bij op zijn blog, Twitter en op Facebook. Dit om te netwerken, maar ook om waardevolle kennis te delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Diverse noodoplossingen dienen zich al aan
Mundo kan anti-kraak gaan wonen in IJmuiden, op de bank bij een vriendin slapen en drie maanden lang een zwaar uitgewoond pand in Amsterdam betrekken. Maar hij houdt nog even vol: waarom overhaast een beslissing maken als je nog drie volle weken hebt?

 

[adrotate banner=”16″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *