Luxaflex wint iF product design award

Luxaflex® heeft met de Roller Blind EOS® 500 de internationale iF product design award 2012 in de wacht gesleept. Dit rolgordijn, dat speciaal voor grote ramen is ontworpen, heeft de prijs gewonnen vanwege de functionaliteit, het bedieningsgemak en de mooie vormgeving.

Grote ramen zijn vaak moeilijk te bekleden. Niet alleen kantoorpanden krijgen te maken met dit probleem, ook steeds meer huizen zijn uitgerust met grote raampartijen. Volgens de jury van de iF awards speelt het Luxaflex® EOS® 500 rolgordijn perfect in op deze trend.

Het Luxaflex® EOS® 500 rolgordijn voldeed volgens de jury perfect aan de criteria voor de award, waaronder gebruiksgemak. Een regelmatig voorkomend probleem bij rolgordijnen is dat ze niet recht oprollen. Vooral bij grote afmetingen kan dat voor problemen zorgen. Daarom hebben de EOS® 500 rolgordijnen een systeem dat er voor zorgt dat de gordijnen gelijkmatig oprollen. Verder was de jury ook te spreken over het installatiegemak en de variatiemogelijkheden in de afwerking. De bovenbakken zijn bijvoorbeeld in verschillende versies en kleuren leverbaar net als de bedieningssytemen. Hierdoor zijn de producten prima aan te passen op elk interieur. De diversiteit in het soort bedieningssyteem was ook van doorslaggevend belang. Het rolgordijn is zowel te gebruiken met een ketting als met een kruk of elektrische bediening.

iF awards
De iF product design award wordt internationaal gezien als een belangrijk keurmerk voor productontwerp. Al ongeveer zestig jaar worden de prijzen uitgereikt in de categorieën communicatie, verpakking en product. De award staat garant voor kwalitatief goede producten met een stijlvol ontwerp. Voor veel consumenten gelden deze awards dan ook als een waarborg voor kwaliteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *