Kleurrijke woontrend voorjaar 2012

trend kleuren 2012

In 2011 begon de woontrend met veel witinterieurs. Alles in het huis moest aan de ‘witkwast’ geloven. Muren, wanden, vloer, meubels en accessoires. Door de enorme hoeveelheid wit creëer je ruimte en licht. Het nadeel van een wit interieur is natuurlijk het ontbreken van kleur. En kleur doet veel voor een interieur en je emoties. Het zorgt ook voor vrolijkheid en sfeer.

Al snel zagen we in het voorjaar en in de zomer van 2011 meer kleur in het interieur. Met name de accessoires varieerde van pastel tot fluorescerende kleuren. In het voorjaar van 2012 gaan we nog een stapje verder. We kunnen wel zeggen dat 2012 nog kleurrijker begint! Dit jaar combineren we witinterieurs met veel knallende kleuren. Daarnaast zijn de pasteltinten ook nog steeds een trend.

color blocking

We zijn gewend om één of twee hoofdkleuren te kiezen voor het interieur. Dit seizoen doen we niet moeilijk over een kleur meer of minder. Vooral de combinatie van veel verschillende kleuren is een vereiste. De muren blijven wit of krijgen een lichte pastel kleur, de accessoires en de meubels mogen knallen! In de kledingmode zien we al enige tijd de “colour blocking”, denk daarbij aan fel gekleurde kledingstukken die gecombineerd worden in één outfit. Dit gaan we ook in het interieur terug zien. Vooral verschillende fel gekleurde meubels in één ruimte gecombineerd. Wie durft gaat voor de ultieme kleurrijke woontrend: de full colour polka dot. Het is even wat werk, maar dan heb je ook een echte eye-cathcer op de muur.

polka dot interieur

Het voorjaar is ook het seizoen om verse bloemen in huis te halen. Denk daarbij aan tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten. We zetten alleen geen boeketten meer op tafel, maar losse bloemen in verschillend gekleurde kleine vaasjes. Bloemen en vogels zien we ook veel terug in prints op kussens, plaids en behang. De aanwezigheid van veel kleuren, vogels en bloemen maken deze trend ideaal voor het voorjaar. Dus laat de lente maar komen!

bloemen in kleine vaasjes

Dit gastblog is geschreven door Nicole van Boxtel van Woonstijladvies. Wil je ook interieuradvies van Nicole? Kijk dan op www.woonstijladvies.nl of volg haar op facebook of twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *