Kleuren in uw interieur zonder chaos

 

Kleurrijk en harmonie, veel mensen denken dat deze twee niet samen gaan. Laat u niet van de wijs brengen. Door het kiezen van de juiste kleuren en het gebruik van deze kleur laat u een huis tot leven komen, zonder chaos te creëren. Hoe u dat doet? Dat leest u in deze blog.

Veel mensen zijn bang om kleur te gebruiken in hun interieur, omdat ze denken dat het te snel chaotisch wordt. Om geen risico te lopen kiezen veel mensen voor “veilig” wit. Dit misverstand moet uit de wereld geholpen worden. Het kiezen van de juiste kleur en de toepassing is belangrijk. Vindt u het lastig om een geschikte kleur te vinden? Begin met het wegstrepen van de kleuren die u absoluut niet wilt. Waarschijnlijk valt meer dan de helft al af. Dat maakt de keuze makkelijker.

Heeft u uw kleur eenmaal gekozen, dan is de vraag waar u deze gaat toepassen. Indien u de kleur wilt aanbrengen op een wand, kies dan een wand die veel daglicht vangt. Zo komt de kleur goed tot zijn recht en zal het niet snel donker worden door de kleur. Natuurlijk is het de bedoeling dat de kleur op meerdere plaatsen terug komt in de ruimte. Kies daarom kleuren die bij de kleur passen, dat kan door te kiezen voor monochromatische kleuren of analoge kleuren. Monochromatische kleuren zijn verschillende lichte en donkere tinten van één kleur. Analoge kleuren zijn kleuren die dicht bij elkaar liggen, zoals oranje en rood.

 

 Monochromatische kleuren

 

 

Analoge kleuren (oranje, rood, roze en paars)

 

Door het gebruiken van deze twee kleurencombinaties zit u altijd goed. De echte harmonie creëert u door dezelfde kleuren bij elkaar te zetten. Dit kunt u ook uitstekend doen in een boekenkast. Veel mensen hebben een boekenkast in de kamer. Deze kan enorm chaotisch ogen. Sorteer eens alle boeken op kleur en bekijk het effect, u zult snel aan het resultaat zien dat kleurrijk en harmonie wel samengaan!

 

Boekenkast op kleur http://ffffound.com

Dit gastblog is geschreven door Nicole van Boxtel van Woonstijladvies. Wil je ook interieuradvies van Nicole? Kijk dan op www.woonstijladvies.nl of volg haar op facebook of twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *