Kersttrends 2012

Met alleen het versieren van de kerstboom kom je tegenwoordig niet meer weg. We maken het hele huis gezellig, met kerstballen, kransen, kaarsen, etagères, rendieren, sneeuwpoppen, uiltjes en meer! Voor het ultieme kerstinterieur zijn er dit jaar drie verschillende stijlen en trends. Tover je jouw huis om tot een Chalet, Snoephuisje of IJspaleis?

Kersttrend 1: Chalet
Een mix van landelijk en klassiek, nostalgie en folklore staat centraal bij deze kersttrend.  De traditionele kerstkleuren rood en wit worden gecombineerd met sepia (goudbruin). Folklore prints op kerstballen en andere accessoires zijn en must en worden gecombineerd met de traditionele ruit en Scandinavische folklore. Voor het ultieme blokhut gevoel! In de kerstboom hangen niet alleen glanzende glazen kerstballen, maar ook stoere houten figuren zoals harten, skilatten, schaatsen en rendieren. Voer het Chalet-gevoel door in de rest van het interieur met houtblokken, een verzameling dennenappels, takken, windlichten, wollen en bont plaids, een dierenhuid en sokken aan de schoorsteen. Want anders loop je de cadeautjes mis!

Kersttrend 2: Snoephuisje
Knibbel knabbel knuisje, met deze trend ga je bijna knabbelen van je huisje! Met zoete kleuren, polkadots, glitters en cupcakes maak je van jouw kersthuis een snoephuis! Deze trend is geschikt voor het moderne naturel interieur, met kleuren als wit, beige, taupe en grijs in de basis. Zorg voor een knallende en kleurrijke feestmaand, met bonte en spannende kleuren. Zoet en een tikkeltje kitsch. Felroze, topaas blauw, paars, zilver en zachtgeel geven een nieuwe dimensie aan het traditionele kerstfeest. Bollywood meets Hollywood: kleur & kitsch meets glitter & glamour. Versier de kerstboom met gekleurde transparante kerstballen en glazen ballen in de vorm van cupcakes, theepotjes, kopjes en taartpunten. Tijdens kerst zijn de calorieёn zó aanwezig, dus waarom zou je ze niet in je boom hangen? Dierfiguurtjes zoals een olifantje geven het interieur een sprookjesachtige sfeer. Laat dat wit linnen tafelkleed een jaar in de kast en ga voor een roze tafelzijl met polkadots. Met retro dessins en zoete kleuren ziet de tafel er zèlf uit om op te eten!

Kersttrend: IJspaleis
Laat je niet verwarren door de naam: trend IJspaleis heeft wél de grandeur, glans en luxe van een IJspalijs, maar is zeker niet koud en kil.  Wit, champagne en zilver domineren, afgewisseld met zwart in dessins en details. Door de luxe uitstraling is deze trend geschikt voor het modern klassieke interieur. Versier de boom met ballen in traditionele vormen als kerstkransen en –bellen. Combineer matte en glanzende kerstballen: soms hebben ze een frosted patroon zoals  op een bevroren raam, soms glanzen en glitteren ze als sneeuw. Maak er een modische boom van met grote strikken en linten in glanzend wit. Versier de rest van het interieur door witte, zilveren en transparante kerstornamenten op te hangen aan mooie zwarte en witte linten. De tafel decoreer je met wit linnen, satijn en kant. Laatstgenoemde is een must-have, als tafelloper, placemat of rondom kerstballen en kaarsenhouders. Voor een luxe en romantisch IJspaleis!

 

Tip:
Niets zo lelijk als een kerstboom waarbij je aan de onderkant een kale stronk of standaard ziet. Decoreer ook die onderkant van de boom! Versier de onderste takken en verzamel kussens, bontplaids, (nep)cadeaus, oude schaatsen of knuffels. Gezellig!

 

Bron: Perscentrum Wonen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *