KENTIA PALM, WOONPLANT VAN DE MAAND JANUARI

Het nieuwe jaar begint goed, met de Kentia Palm als Woonplant van de maand januari. De Kentia Palm, ook bekend als Howea, is een frisgroene palm met een tropische achtergrond. Deze sterke woonplant staat niet alleen stijlvol in huis, maar zorgt er ook voor dat jij je lekker voelt.

 

Kentia Palm (in interieur)

 

De Kentia Palm brengt zuurstof en zuivere lucht

De Kentia Palm is een makkelijke plant, die regelmatig een nieuw lichtgroen blad geeft. Die bladeren zorgen voor zuurstof en zuivere lucht in huis, waardoor jij je nog beter voelt. Ook op de werkvloer is de Kentia Palm een plant om te omarmen. De plant haalt giftige stofjes uit de lucht en vermindert stress.  

 

Imposante geluksbrenger

De Kentia Palm is helemaal in z’n element bij een temperatuur van 20 °C en 25 °C. Veel extra aandacht vraag hij niet. Sterker nog, de plant kan goed tegen droge lucht en heeft genoeg aan één keer per week water. Het is belangrijk dat overtollig water kan weglopen, anders kunnen de wortels gaan rotten. De Kentia Palm kan vanwege zijn ‘roots’ uit het palmenbos goed overleven in de schaduw. Kortom: met al een klein beetje verzorging geniet je extra lang van deze imposante geluksbrenger.

 

Facts & figures:

  • De Kentia Palm behoort tot de Arecaceae, oftewel Palmenfamilie. Een grote familie, want er zijn bijna 4000 soorten palmen bekend.
  • De Kentia Palm kan in het wild wel in 20-25 jaar wel 12 meter hoog worden.
  • De Kentia Palm heeft in de Verenigde Staten de bijnaam Hollywood Palm omdat de plant zo vaak te zien is in films.
  • Een Kentia Palm is een goed cadeau voor iemand zonder groene vingers.

 

Woonplant van de maand

De Kentia Palm, of Howea, staat deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van januari. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest Bloemenbureau Holland in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *