Ixxi persoonlijke design wanddecoratie en roomdividers

Aangezien we op de redactie van wonen blog ook erg van fotografie houden viel ons al meerdere malen de producten van ixxi op, dus vonden we het tijd om dit eens met eigen ogen te bewonderen! Ixxi is een alternatieve manier om foto’s aan de wand te hangen en weer eens een keer iets anders dan een gewone poster of canvas doek. Het past perfect in ieder interieur en is een mooie oplossing voor zowel thuis als op kantoor of een stand.

Met de producten van ixxi kan je zelf een muurdecoratie of roomdivider maken. Het beeld bestaat uit meerdere kaarten die je met kunststof kruisjes aan elkaar koppelt. Door het modulaire karakter kan je een afbeelding op elk gewenst formaat samenstellen. Ook kan je later weer losse kaarten bijbestellen om af te wisselen.

De producten

Ixxi heeft meerdere producten die zijn gebaseerd op hetzelfde principe:

–          Ixxi met eigen beeld, hiermee maak je een vergroting of een collage van je eigen foto’s.

–          Ixxi beeldbank, hier kies je een bestaand beeld uit de beeldenbank met o.a. afbeeldingen van werken uit het Rijksmuseum, National Geographic of fotografie van Hollandse Hoogte.

–          Ixxi eigen pixel, hiermee maak je een abstract beeld bestaande uit pixels van je eigen foto’s.

–          Ixxi specials met speciale materialen als vilt en folie of met een eigen tekst.

–          Ixxi blanco roomdivider in semi transparante folie, wit, lichtgrijs of stevig schetspapier.

–          Ixxi refill, hiervoor kies je als je losse kaarten ter vervanging wilt bestellen.

 

De kaarten

De kaarten hebben standaard een afmeting van 20×20 cm, 14×14 cm bij Hollandse meesters en als je kiest voor ixxi pixel of letterbox een afmeting van 10×10 cm. De verbindingskruisjes worden in zwart of wit geleverd. De kaarten worden onzichtbaar opgehangen aan strips, dus je hoeft geen gaten in je muur te boren, erg fijn!

De IXXI kaarten zijn gemaakt van een 300 grams hoogkwalitatief synthetisch mat materiaal, genaamd Synaps. Het heeft een speciale coating wat het een luxe soort papier maakt. De eigenschappen van het materiaal zijn dat het waterbestendig is, niet scheurt of kromtrekt en bestand is tegen UV-straling. Hierdoor kan je IXXI zowel binnen als buiten gebruiken.

Dat zijn nogal wat beweringen en dit wilden we wel eens testen! Het materiaal ziet er in eerste instantie uit als een dikke kwaliteit posterpapier. Dat papier wel degelijk deze eigenschappen kan bezitten kwamen we snel achter! We hebben het geprobeerd te scheuren en onder de kraan gehouden, maar het materiaal behoudt zijn vorm en kleur. Alleen met een schaar of mes krijg je het materiaal kapot.

De mensen achter ixxi

De mensen die verantwoordelijk zijn voor de oprichting van dit leuke product zijn grafisch ontwerper Roel Vaessen en Eric Sloot met Paulien Berendsen van Studio Parade. In 2009 werd ixxi genomineerd voor de Dutch Design Awards.

Kijk voor meer informatie, inspiratie en tools om je te helpen op www.ixxi.nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *