Interview met Simone Kamsberg-de Jong, schrijfster van “Elk huis van te koop naar verkocht”

Wat doe je als je huis al enige tijd te koop staat of als je je huis te koop wilt gaan zetten in de huidige kopersmarkt? Andere tijden vragen om een andere aanpak. Simone Kamberg-de Jong schreef hier het boek “Elk huis van te koop naar verkocht” over. In het boek legt ze  je op inspirerende wijze uit hoe je je huis op eenvoudige en doeltreffende wijze verkoopklaar kunt maken. Daarnaast maakt Simone verkoopscans van huizen en geeft ze interactieve workshops.

Wonenblog.com heeft Simone Kamberg-de Jong geïnterviewd en mag 5 boeken en een workshop op 5 september weggeven! Like wonenblog.com op facebook of volg ons op twitter om kans te maken op één van de prijzen, op 16 juli maken we de winnaars bekend!

 

Wat heeft je doen besluiten om dit boek te schrijven?

Omdat ik succesvol was en ben in het verkopen en verhuren van huizen werd ik hiervoor door steeds meer mensen benaderd dit ook voor hen te realiseren en zie hier het boek was geboren.

Het aantal huizen dat te koop staat stijgt steeds meer. Kan je aangeven waar mensen rekening mee moeten houden bij de verkoop van hun woning?

Nog altijd wordt 22 % van de woningen binnen drie maanden verkocht, daarna daalt de kans op verkoop schrikbarend. Na 3 jaar is de kans op verkoop nog maar zo’n 3%. Omdat je nooit een 2de kans krijgt om een 1ste indruk te maken is het van groot belang je huis zodanig te onderscheiden dat jouw huis dus binnen 3 maanden verkocht wordt. In het middensegment heb je als huiseigenaar op dit moment 28 concurrenten doe je voordeel met deze informatie!

Mensen zouden hun huis moeten zien als product en hier een marketingstrategie op toe moeten passen. Is dit voor iedereen zelf haalbaar?

Ja, want ieder huis heeft zijn unieke karakteristieken of wel unique selling points. Haal deze elementen naar boven en je zult zien dat de kans op succes dichterbij is dan je denkt

Een makelaar heeft veel kennis waar je als verkoper je voordeel mee kunt doen. Hoe vind je de beste makelaar voor jouw woning?

Door er een aantal uit te nodigen en volgens een vast stramien vragen te stellen. De makelaar die voor jou het beste is is diegene die de beste marketeer is, het meest actief is binnen jouw segment en die de grootste aankooporderportefeuile heeft. Verder werkt het ook zeer doeltreffend de makelaar te vragen in drie minuten jou te overtuigen om jouw huis te kopen

Hoe bepaal je de verkoopprijs en waarom is het zo belangrijk dat je woning gelijk goed geprijsd wordt?

Breng je concurrenten in kaart of laat je concurrenten in kaart brengen (door bijvoorbeeld de makelaar of door mij) door middel van marktonderzoek van huidig aanbod en gedane transacties in jouw segment en bij jou in de omgeving

In je boek maak je de vergelijking tussen de presentatie van je huis met een eerste date. Welke tips heb je om de eerste indruk te optimaliseren?

Het huis en de eventuele tuin moeten schoon en opgeruimd zijn. Het huis moet lekker en fris ruiken. De eigenaren en hun huisdieren zijn bij voorkeur niet thuis. Alles wat de aandacht van het huis zou kunnen afleiden moet zoveel mogelijk zijn verwijderd. Het huis moet de potentiele kopers als een deken om hun heen vallen, zo van we nemen onze koffers mee en we blijven want in dit