Interiors-Now-Vol-2

Interiors NOW! Deel 1 en 2 van Angelika Taschen

Interiors now deel 2 is uit. Net als deel 1 is ook dit weer een erg inspirerend boek met interieurfoto’s van mensen over heel de wereld en prachtige architectuur. De interieurs zijn vaak zeer uitgesproken en niet in één stijl te vangen, maar meer eclectisch. Uit veel van de interieurs spreekt wonen met lef. Sommige interieurs zijn door interieurarchitecten vormgegeven, anderen door de bewoners zelf, die vaak wel in de creatieve hoek werkzaam zijn.

Ter inspiratie
De doorsnee vt-wonen interieurs vind je hier zeker niet en de huizen zijn niet in de modale prijsklasse, maar laat dat je er niet van weerhouden om ideeën op te doen. Zoals de prachtige kleuren groen die gebruikt worden in het huis gestyled door Javier Gentile en Juan Ricci in Uruguay. Het huis in Marrakech met enkele interieurfoto’s die doen denken aan stillevens. Het interieur van John Teall met humoristische kunst of het experimentele interieur van Andrea Zittel met een tafel waar de borden al uitgegutst zijn. Het prachtige vormgegeven huis in Buenos Aires wat helemaal opgaat in de natuur door de enorme ramen en gebruik van natuurlijke materialen. Het Flintstone huis waarbij de kamers de vorm van een hexagon hebben.

Durf te experimenteren!
Het boek inspireert om te experimenteren. Dat spreekt mij aan. Het experimenteren mis ik nog wel eens in veel Hollandse interieurs. Schilder de muur eens in een onverwachtse kleur of koop naast je moderne lampen eens een lamp in een geheel andere stijl, maar die qua kleur of materiaal overeenkomt met je andere lampen. Gebruik textiel voor een beetje kleur in je woning en durf daarbij te experimenteren met in het oog springende grafische prints en kleur. Ga ook eens naar veilingen voor iets authentieks in je interieur, een leuk schilderij, mooi kleed of apart meubilair. ‘Oud’ leeft en haalt mijns inziens sfeer in huis, zonder dat het er helemaal uitgeleefd uit hoeft te zien.

Meer informatie
De boeken van Interiors Now bestellen? Kijk dan op Bol.com!

 

Dit gastblog is geschreven door Sjoukje Bonekamp van Sjouk Interieuradvies. Wil je ook interieuradvies van Sjoukje? Kijk dan op www.sjouk.com of volg haar op facebook of twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *