Interior designers creëren Britse kleurenschema’s met Farrow & Ball

 

Om de zo karakteristieke Britse zomer te vieren heeft Farrow & Ball, ambachtslieden in verf en behang, interior designers wereldwijd gevraagd een Brits decoratieschema te ontwerpen. Met de kleurenschema’s, ontworpen met behulp van Farrow & Ball’s weergaloze verfkleuren en handgemaakt behang dat vervaardigd wordt in Dorset, Engeland, Wordt er in één snapshot bekeken, vanuit verschillende landen, wat er onder een Brits kleurenschema wordt verstaan.

 

Holly Becker, interieur stylist en oprichter/redacteur van decor8blog.com, Duitsland

“Ik hield al van Engeland toen ik nog klein was en mijn beste vriendin een uitwisselingsstudent uit Londen was – toen al raakte ik gefascineerd door het land. Een echt Engels schema bestaat voor mij uit Down Pipe, Teresa’s Green, Pavilion Gray, Off Black en een vleugje Babouche. Dit kleurenschema komt mooi tot zijn recht in een kantoor omdat de warme, energieke tint Babouche het interieur karakter geeft en het zwart voor een grafisch element en professionelere uitstraling zorgt. Ik denk dat dit schema uitermate geschikt is voor een jongenskamer of zelfs in een professionele keuken.”

 

Ben Pentreath, architect, UK

“Groot-Brittannië’ als begrip omvat eindeloos veel thema’s, van Punk tot Paleizen en het is daarom erg moeilijk om de Britse decoratiestijl in één woord te definiëren – laat staan dat het mogelijk is om het begrip ‘Brits’ in één enkel kleurenpalet uit te drukken! De muren van mijn huis in West Dorset zijn geschilderd in een reeks zachte, bleke kleuren: Shaded White, Pale Powder, Cornforth White – kleuren die het zachte groen van de vallei waarin het huis staat, in de stralende zonneschijn op een zuidelijke helling, perfect weerspiegelen. In mijn Georgian flat in Londen gebruik ik donkerbruine en groene tinten om het karakter en de kracht van de woning te benadrukken.”

 

John Lyle, ontwerper, USA

“Voor mijn Britse kleurenschema zou ik eerder gaan voor David Hicks. Ik zou de wanden behangen met een zonnig geel gestreept behang van Farrow & Ball zoals bijvoorbeeld The Dragged Papers, DR1246, het plafond schilderen in Citron en het lijstwerk in een frisse Farrow & Ball kleur als Pointing. Voor het meubilair, de gordijnen en het kleed kies ik pittige zwart/witte, scherpe/grafische Hicksachtige patronen en effen elementen als tegenhanger tegen het uitbundige geel. Je kunt niet anders dan je gelukkig voelen in een kamer zoals deze.”

 

Gerd Sommerlade, stylist, ontwerper en curator, Duitsland

“Lulworth Blue, Pitch Blue en Cabbage White zijn schitterende kleuren. Deze blauwe nuances gecombineerd met een wittint doen mij sterk denken aan het fameuze tweekleurige keramiek van Josiah Wedgwood uit de 18de eeuw. Zijn schalen verfijnen iedere eettafel op dezelfde manier als een zachte kleur verf een eetkamer omtovert in een adembenemende ruimte.”

 

Scholten & Baijings, design duo, Nederland

“Er zijn een aantal unieke wittinten zoals All White, Strong White, Cabbage White en Pale Powder die gevoelig zijn voor de delicate nuances van daglicht en die de roomwitte huid van een Engelse lady weerspiegelen. Speel met een mengeling van deze zachte tinten, afhankelijk van de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte. Dit brengt de ruimte tot leven, vooral als er gevarieerd wordt met de eindeloze mogelijkheden die Full Gloss en de uiterst matte Estate Emulsion bieden.”

 

Stephen Fanuka, gastheer van de HGTV & DHZ netwerken “Million Dollar Contractor”, USA

“Als ik aan ‘Brits’ denk, denk ik aan de koninklijke familie die over haar trouwe onderdanen waakt. Aan de hand van dit uitgangpunt zou ik Incarnadine op het plafond gebruiken; als symbool voor de kroon. Het plafond is de vijfde muur in een ruimte en wordt maar al te vaak vergeten en eenvoudig wit geschilderd. De wanden symboliseren het volk, vol van leven en belofte – Charlotte’s Locks is hier uitermate geschikt voor. Het lijstwerk wordt geschilderd in London Clay, een kleur die de fundamentele standvastigheid van deze trotse natie door haar lange & rijke geschiedenis perfect weerspiegelt. Dit schema komt prachtig tot zijn recht in een eetkamer. Het is geen schema voor de alledaagse aangelegenheid, maar ik garandeer u dat, als u werkelijk weet te genieten van deze kamer, u zich hier absoluut thuis zult voelen.”

 

Peter Kempe van Kuball & Kempe, stylist, Duitsland

“Een echt Brits schema bestaat voor mij uit Charlotte’s Locks, Rectory Red en Drawing Room Blue omdat deze kleuren mij sterk doen denken aan het bruisende Londen van de jaren 60 en 70 en aan de befaamde stijl van interieurgenie David Hicks. Combineer deze kleurblokschema’s in een woonkamer met fluwelen sofa’s en bamboe stoelen en reis terug naar de tijd waarin Londen de modewereld domineerde.”

 

Geert Ostyn, ontwerper, België

“Als wij aan Groot-Brittannië denken, denken we vooral aan het leven op het platteland waar de natuur centraal staat en het buitenleven puur is. Natuurlijk mogen de traditionele Engelse honden en paarden hierbij niet ontbreken en hetzelfde geldt voor de klassieke kledij van de Engelse gentlemen die op het platteland woont: een rode blazer, witte broek en stevige laarzen die alle Engelse weersomstandigheden kunnen trotseren. Dit, vertaald in een decoratieschema, resulteert in een combinatie van Blazer, Vert de Terre, James White en Stony Ground – en dat is, naar onze mening, puur Brits geluk.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *