IJM colour

Ik ben in februari bij een lezing  over de kleurverhalen van ‘IJM colour’ van Frank Visser geweest. Hij werkt als stylist en ontwerper onder de projectnaam IJM. Hij ontwerpt o.a. stands voor modemerken en werkt als stylist voor verschillende gerenommeerde interieurbladen.

De kleurlijn van IJM colour is ontstaan, omdat ze tijdens projecten zelf nieuwe kleuren samenstellen en maken. IJM is altijd op zoek naar sferen en verhalen, om dit vervolgens in bijzondere kleuren en kleurcombinaties te vertalen. Tijdens een opdracht reageren ze op wat er aanwezig is en maken ter plekke kleuren, vormen en ontwerpen. Voor mooi kleurgebruik is de combinatie van de kleur, de structuren en het lichtinval belangrijk.

 

Omdat het jammer zou zijn om deze mooie kleurcombinaties in het niets te laten verdwijnen, hebben ze de verschillende (kleur)verhalen vertaald in de 50 kleuren van het IJM-colourbook. De kleurverhalen zijn inspiraties die zich overal op de wereld afspelen en zijn gemaakt in mooie sferen. Op de site kun je verschillende kleurverhalen bekijken zoals Tokyo Americana, Afrique La Chic en Juhu.

 

 

 

Een goed idee dat colourbook, want de kleuren zijn prachtig! Zeker in combinatie met zijn styling en fotografie.

 

 

 

De matte ambachtelijke gemaakte verf op waterbasis, is zowel als latex als in lak verkrijgbaar. De verf is vol met pigment en is extra dekkend. De verf is te verkrijgen in de studio van IJM in Amsterdam of te bestellen via internet.

 

 

Dit artikel is geschreven door Petra van Breda van Huisraad en zo. Wil je meer artikelen lezen van Petra? Neem dan eens een kijkje op www.huisraadenmeer.blogspot.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *