Hout: een verfijnde herintroductie van dit natuurlijke materiaal

De laatste jaren is steigerhout een veel gebruikt materiaal geweest in menig interieur. Van dit stoere, robuuste materiaal werden kinderbedjes, tuinmeubels en bijzettafeltjes gemaakt. Zelfs hele muren werden bekleed met steigerhout. Na de herintroductie van hout, is het nu tijd voor een meer verfijnde manier van verwerken van hout in het interieur.

 

image
bron: www.houzz.com

Strakke lijnen, verfijnde uitwerkingen ademen een sfeervol en tijdloos geheel uit.

Diverse houtsoorten mixen?
Het is heel goed mogelijk diverse houtsoorten in een interieur te combineren. De gouden regel hierbij is dat je de basis rustig houdt. Gebruik dus voor de overige elementen natureltinten en rustige materialen.

 

image
bron: www.pinterest.com

 

Hout in de badkamer
Hout kan zelfs gebruikt worden in de badkamer. Hout heeft al eeuwenlang zijn sporen verdient op schepen en kan – mits je de juiste houtsoort gebruikt en goed behandeld – goed toegepast worden in vochtige ruimten. Hout geeft een warme een sfeervolle uitstraling aan de badkamer.

 

image
bron: www.digsdigs.com

 

Houten bad in Hotel Silken Puerta America in Madrid

 

image
bron: www.flickr.com

 

Lifestyle
Niet alleen houten accenten voor in het interieur zijn een trend. Op lifestyle gebied zie je veel verfijnde manieren van het gebruik van hout. Zo ontwerpt het monturenmerk w-eye bijvoorbeeld, prachtige verfijnde brilmonturen van hout, in diverse houtsoorten en kleuren. De collectie van w-eye is onder andere koop bij Cityoptiek in Amsterdam.

 

image
bron: Cityoptiek

 

Meer inspiratie opdoen?
Op 21 tot 24 november is de hout en interieurbeurs in Antwerpen. Alle innovatieve mogelijkheden voor het gebruik van hout in het interieur zullen daar worden getoond. Voor meer informatie over deze beurs kun je kijken op: www.houtenhabitat.be

 

Dit gastartikel is geschreven door Stephanie G. Raaijmakers – de Booij, eigenaar van Enrich.nl.  Stephanie ontwerpt woon-, baby- en bruiloft accessoires van basismaterialen als gerecyclede stoffen, canvas en gerecycled papier. Neem een kijkje in haar webshop of volg haar op facebook en twitter.

 

Een gedachte over “Hout: een verfijnde herintroductie van dit natuurlijke materiaal”

  1. Maar toch vind ik steigerhout het aller mooist. Ik houd sowieso van interieurs met een industrieel achtige look. Echt verfijnde houtstructuren passen daar ook niet bij. Maar goed, ieder zijn/haar smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *