Beton_cire

Home makeover met stucwerk

U heeft er wellicht al eens over nagedacht; een nieuwe look creëren in de woon,- slaap,- of badkamer. Wel zin in een nieuwe uitstraling van uw huis, maar niet in een intensieve verbouwing? Stucwerk zorgt voor een relatief eenvoudige makeover waarmee u in één dag klaar kunt zijn. Wij laten zien wat een aantal populaire opties zijn.

 

Verschillende soorten stucwerk

Met stucwerk op uw muren, vloeren of plafond zet u de eerste stap naar een nieuwe inrichting. U maakt zelf de keuze welk stucwerk het beste bij u past. Het is immers aan u om te bepalen welke u het mooiste vindt. We helpen u graag een keuze te maken. Hieronder vindt u vier bijzondere stucsoorten:

  • Tadelakt
  • Beton Ciré
  • Microcement & Microbeton
  • Leemstuc

 

Tadelakt

 

Tadelakt

 

Tadelakt is afkomstig uit Noord-Afrika en wordt daar al eeuwen gebruikt voor de afwerking van stoombaden en badhuizen. Dankzij de unieke eigenschappen wordt Tadelakt steeds vaker toegepast in Nederland. Door de sprookjesachtige textuur en kleuren wint het aan populariteit onder particulieren. Vanwege het duizend-en-één-nacht uiterlijk is het bij uitstek geschikt voor bad- en slaapkamers. Tadelakt zorgt in iedere ruimte voor een warme en unieke sfeer.

 

Beton Ciré

 

Beton_cire

 

Beton wordt wereldwijd gebruikt voor vele toepassingen, maar het komt waarschijnlijk niet zo snel in u op voor toepassingen binnenshuis. Het van oorsprong Franse Beton Ciré is een variant op het alom bekende beton en is een populaire stucsoort voor o.a. badkamers. Er zijn vele verschillende effecten en uitstralingen mogelijk waardoor het geschikt is voor iedere ruimte in uw huis.

 

Microcement & Microbeton

 

micro_cement

 

Dit zijn twee zeer slijt- en krasvaste stucsoorten. Vanwege de hardheid kunt u het zelfs gebruiken voor vloeren waarop veel gelopen wordt. Microcement en microbeton hebben dezelfde eigenschappen. Het enige verschil is dat microbeton sterker en dikker is. Doordat microbeton in een dikkere laag kan worden aangebracht, kunnen er patronen in gecreëerd worden .

Microcement en microbeton kunnen allebei (bijna) altijd op uw oude tegels of aanrechtblad aangebracht worden. Er hoeft dus niet gesloopt en verbouwd te worden. In een paar dagen tijd heeft u al een compleet gerenoveerde keuken zonder dat u met vervelende klussen zit zoals tegels afbikken en opruimen.


Leemstuc

 

Leemstuc

 

Leemstuc is een 100% natuurlijke stucsoort en heeft unieke eigenschappen. Zo is leem zeer goed in staat om warmte en vocht op te nemen. Wanneer u voor leem kiest in combinatie met wandverwarming zult u pas echt ervaren hoe bijzonder dit stucwerk is. Wandverwarming houdt in dat er een buizensysteem op de muur wordt aangebracht. In de winter stroomt hier warm water door en in de zomer koud.

Leemstuc functioneert als een eigen thermostaat doordat het temperatuurverschillen beperkt. Wanneer de binnentemperatuur daalt geeft leem de opgenomen warmte af en vice versa. De luchtvochtigheid blijft ook min of meer constant. Als de luchtvochtigheidspercentage te hoog wordt zal leemstuc vocht opnemen. Het geeft dit weer af wanneer de binnenlucht droger wordt.

 

 

Een gedachte over “Home makeover met stucwerk”

  1. Mooi effect kun je met stucwerk bereiken inderdaad. Vooral Tadelakt vind ik erg mooi! Zo mooi warm en het heeft vaak een hele aparte structuur. Een andere manier om je kamer snel een andere uitstraling te geven is door middel van steenstrips. Dat creëert heel snel de look van een stenen muur, zonder dat je echt met stenen in de weer hoeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *