Het geheim van de verkoopstylist

Wie op het punt staat te verhuizen naar een nieuwe woning, beleeft een spannende periode. Nieuw huis, nieuwe omgeving, nieuwe inrichting, … Kortom, een nieuwe thuis. Maar eerst moet de oude woning natuurlijk verkocht raken en dat blijkt niet altijd even evident. Als je goed rondkijkt, stel je immers vast dat er veel woningen te koop staan. Het is als verkoper dan ook moeilijk om nog op te vallen in dit ruime aanbod. Zo moeilijk zelfs dat veel panden lang te koop staan en zelden verkocht worden tegen de oorspronkelijke vraagprijs. Maar laat dat je nieuwe woondroom niet in de weg staan. Wie het goed aanpakt en zijn woning zo aankleedt dat het merendeel van de potentiële kopers zich aangesproken voelt, is goed bezig. Ben je onzeker over de juiste aanpak, ga dan te raden bij een verkoopstylist.

 

Verkoopstyling is al langer een begrip in de Verenigde Staten en in Nederland worden meer en meer woningen verkocht na tussenkomst van een vastgoedstylist. We kennen verkoopstyling dan ook van programma’s zoals de Huisdokter en TV-Makelaar. Vlaanderen hinkt nog een beetje achterop maar is bezig aan een inhaalbeweging.

Wie graag zijn pand snel verkocht krijgt en tegen een zo gunstig mogelijke prijs, kan best een beroep doen op een verkoopstylist. Deze specialist zal met een minimum aan geld en inspanningen de woning verkoopsklaar maken. Je kan immers slechts 1 keer een goede indruk maken en potentiële kopers hebben vaak binnen de minuut beslist of de woning hen ligt of niet. Bovendien kunnen maar weinig geïnteresseerde door de huidige inrichting van een woning kijken.

Ikzelf ben, als verkoopstylist, overtuigd van de voordelen en de meerwaarde van vastgoedstyling. Een verkoopstylist bekijkt de woning immers objectief en zal door middel van  inrichting, kleurgebruik en decoratie de pluspunten van het pand in de verf zetten. Dit alles zo neutraal mogelijk om er voor te zorgen dat kijklustigen zichzelf al in het huis of het appartement zien wonen. Na de styling worden best ook nieuwe foto’s op het internet geplaatst want de meeste kopers zoeken hun toekomstige woning via allerlei websites en dus moet ook daar een positieve eerste indruk gemaakt worden. Het grote voordeel van vastgoedstyling is dat het minder kost dan de 1e prijsverlaging en verkopers hun originele vraagprijs doorgaans niet hoeven te verlagen.

Als verkoper kan u uiteraard ook zelf bijdragen aan de goede verkoop van de woning. Opruimen, poetsen en het opbergen van persoonlijke spullen zijn daar goede voorbeelden van. Een vastgoedstylist zal echter nog een stapje verder gaan door de ruimtelijkheid van de woning te benadrukken, elke ruimte een functie te geven, het interieur te herleiden tot de essentie en de juiste sfeer te creëren. Hierdoor komen de ruimtes tot hun recht en ziet de potentiële koper de mogelijkheden van de woning zonder afgeleid te worden.

Een vastgoedstylist zal de verkoper met raad en daad bijstaan door een adviesrapport af te leveren en zo nodig de opfrissing en aankleding in goede banen leiden.

Laat je dus niet afschrikken door de wispelturige huizenmarkt. Je nieuwe woonavontuur wacht!

Dit artikel is geschreven door Evy Dooms van InsideStyle. Volg Evy op  facebook, twitter of pinterest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *