Hebben die dingen!

Wie houdt er niet van om toffe spullen te kopen die je interieur opleuken en er een persoonlijke toets aan geven? Iedereen toch! Maar het is niet makkelijk om in het grote aanbod accessoires en meubels net die dingen te vinden die hip en helemaal te gek zijn. Daarom help ik jullie op weg met deze 5 tips.

1. De ‘Flux Chair’

De ‘Flux Chair’, ontworpen door Douwe Jacobs en Tom Schouten, is een opmerkelijke designfauteuil. De stoel kan zowat overal gebruikt worden, kan makkelijk meegenomen worden en is opvouwbaar zoals een origami. In slechts 10 seconden heb je een platte envelop omgevouwen tot een zitmeubel. Dit bekroond ontwerp is zeer stevig en heel comfortabel. Bovendien bestaat deze stoel slechts uit één materiaal en dus duurzaam en ecologisch. Het leuke is dat je uit 8 verschillende kleuren kan kiezen (wit kiezelgrijs, antracietgrijs, rood, oranje, okergeel, ijsblauw en zwart) en dat je naar hartenlust kan combineren met kussens in 4 kleuren (kiezelgrijs, antracietgrijs, okergeel en rood).

Bron: fluxfurniture.com

 

2. Zitzak Terapy

Misschien heb je deze stijlvolle TERAPY zitzak al eens ergens gezien want dit woonaccessoire is zeer populair, zowel in Nederland als in België. De zitzak ziet er niet alleen goed uit, hij is ook heel ergonomische en comfortabel. Comfortabel omdat deze zitzak zo ontworpen is dat hij zich helemaal naar je lichaam vormt. Dit leuke hebbeding heeft een wasbare hoes, gemaakt van zacht, rekbaar katoen en bestaat naast twee formaten (mini en maxi) ook in 15 verschillende kleuren.

Bron: terapy.eu

 

3. Typografische klok

Deze klok van Biegert&Funk is mijn favoriet. Mooi design met een knipoog en zeer origineel. Deze klok heeft immers geen cijfers en wijzers maar toont elke vijf minuten de tijd in tekstvorm. Deze prachtige klok heeft een vervangbare gekleurde cover en bestaat in 8 verschillende talen waaronder Nederlands!

Enig minpuntje is dat aan dit mooie design ook een mooi prijskaartje hangt.

Bron: qlocktwo.com

 

4. Hay Tray table

De Hay Tray Table is zeer vernuftig en praktisch. Het is namelijk zowel een salontafel als een dienblad. Heel handig dus om drank en hapjes van je keuken naar je woonkamer te dragen en weer terug. Maar het wordt nog leuker! Aangezien er verschillende formaten beschikbaar zijn, kan je zoveel combineren als je wil.

Ook wie zeer actieve kids in huis heeft, kan dit tafeltje aanschaffen. Het is gemaakt van staal en is voorzien van een sterke laag poederlak. Verkrijgbaar in wit, zwart, grijs en aubergine en bijgevolg integreerbaar in elk interieur.

Bron: hay.dk

 

5. Spacewalker en Spacewalker Junior

Toegegeven, de Spacewalker bestaat al enkele jaren maar deze astronaut met het grote hoofd blijft wel fun. Hij hangt of hij staat maar is in beide gevallen een echte eyecatcher!

Ook voor Belgische verlichtingsfabrikant Dark is de Spacewalker een topper aangezien ze met de lamp verschillende designawards in de wacht sleepten.

De Spacewalker is vrij groot waardoor de lamp zeer geschikt is om grote ruimtes zoals een loft van sfeervol licht te voorzien. Woon je net dat ietsje kleiner dan opteer je beter voor de Spacewalker Junior.

Bron: dark.be

 

Dit artikel is geschreven door Evy Dooms van InsideStyle. Volg Evy op  facebook, twitter of pinterest.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *