Groen en duurzaam wonen

We willen allemaal een mooi huis. Daar doen we ook ons best voor. Als we het (opnieuw) gaan inrichten dan denken we na over de kleuren en materialen die we willen gebruiken en hoe we dit allemaal bij elkaar kunnen laten passen. Maar denk je ook wel eens na over de duurzaamheid van het interieur? Greenem.nl laat in deze blog zien, dat jouw huis duurzaam inrichten makkelijker is dan gedacht.

 

Bron foto: http://www.pinterest.com/pin/217509856976143740/
Bron foto: http://www.pinterest.com/pin/217509856976143740/

 

Groen in een handomdraai
Zelfs als je niet zo’n fan bent van de kleur groen, kun jij je huis groen inrichten. Oftewel: duurzaam. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verf die je gebruikt. Verf op waterbasis is veel milieuvriendelijker dan verf op basis van acryl. Als je op deze manier de materialen kiest, dan is je huis al een stuk groener.

Elektriciteit
Een groot deel van de kosten gaat naar de elektriciteitsrekening. We willen graag sfeer in huis en zeker in de donkere maanden klikken we al snel wat lampjes aan. Dat staat natuurlijk heel gezellig, maar het kost ook stroom. Dat is duur, maar ook niet goed voor het milieu. Als je het huis gaat inrichten, denk dan ook eens aan de inrichting van het stroomnetwerk. Kies jij voor groene stroom of ga je nog een stapje verder en laat je zonnepanelen installeren om zo in je eigen stroom te kunnen voorzien?

De kracht van tweedehands
Kringloopwinkels worden steeds populairder. Zeker bij de mensen die een beetje handig zijn. Voor een prikkie heb je al een leuk kastje bij de kringloop gehaald. Als je deze in een leuke kleur verft of beplakt met een leuk behang, dan heb je een uniek meubel. Daarbij is de kringloop ook duurzaam, omdat deze producten al geproduceerd zijn. Er wordt dus geen energie verspild door er nog één bij te maken en er hoeft ook niets verbruikt te worden om het te vernietigen. Als je iets bij de kringloop koopt, ben je dus dubbel zo goed bezig.

Denk jij weleens na over hoe duurzaam jouw huis is ingericht?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *