Grijs is…

Grijs lijkt saai, zeker nu we zin in de lente hebben. Dan ben je op zoek naar fris en kleur van de bloemen. Maar grijs kan soms verrassend zijn…. en grijs combineert met alles. Bij grijs moet je niet in zwart-wit denken. Als je een stevige grijs naast een lichte wit neerzet, dan heb je veel contrast en dat brengt onrust. Het kan met grijs mooi zijn om het dicht bij elkaar te zoeken en met meerdere grijzen naast elkaar te werken.

In grijzen zit vaak een vleugje kleur, dat kan paars, oranje, geel, rood, of…. zijn. Door al die toevoegingen kunnen er verrassende kleuren en combinaties ontstaan. Wijzonol heeft een aparte ‘grijslijn’ neergezet met kleuren als Zen, Bodem, Stoer, Sober, Waardering en Magisch.

Ook kan het verrassend zijn om in verschillende glansgraden te werken, dit kan meer diepte geven. Tegenwoordig zijn de lakken en muurverven in mat, extra mat, glans en extra glanzend verkrijgbaar. Dan heb ik het nog niet eens over de verschillende stucwerken en kalkverven die je kunt krijgen. De kleuren grijs kun je ook goed combineren met verschillende texturen. Kortom: als je goed wilt stylen, moet je goed op al deze facetten letten.

 

Tina Hellberg
Tina Hellberg
Tina Hellberg
Tina Hellberg

 

Om je inspiratie te geven en te laten zien dat grijs ook echt mooi kan zijn, heb ik wat foto’s van de stylist Tina Hellberg (fotografie Petra Bindel) uit Zweden opgezocht. Zijn er wat voorbeelden van de grijze verflijn van de Zweedse verffabrikant Alcro en was ik blij verrast door de grijze accessoires van Line Klein, een mooie verzameling!

 

Line Klein
Alcro
Alcro
Alcro

Grijs: daar zit wat in!

 

Dit artikel is geschreven door Petra van Breda van Huisraad en zo. Wil je meer artikelen lezen van Petra? Neem dan eens een kijkje op www.huisraadenmeer.blogspot.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *