Edward van Vliet ontwerpt exclusieve slaapkamercollectie voor wehkamp.nl

 

 Samenwerking onthuld op Woonbeurs Amsterdam


De bekende Nederlandse textiel- en interieurontwerper  Edward van Vliet en het online warenhuis wehkamp.nl slaan de handen ineen. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens de opening van de Woonbeurs Amsterdam. Samen lanceren ze een speciaal voor wehkamp.nl ontworpen  slaapkamercollectie, die vanaf vandaag exclusief bij het online warenhuis verkrijgbaar is. Edward van Vliet kreeg volledige vrijheid en creëerde een collectie in drie verschillende stijlen. De collectie bestaat uit: bedden, dekbedovertrekken, plaids, kussens en verlichting. In vervolg op de samenwerkingen met andere toonaangevende ontwerpers Piet Hein Eek en Piet Boon, maakt wehkamp.nl met deze samenwerking Dutch Design toegankelijk  voor een breed publiek. 

“Via de samenwerking met Edward van Vliet vergroten wij het online aanbod van Dutch Design en komen wij tegemoet aan de behoefte van de Nederlandse consument. Nederlandse designers tonen zelf ook steeds vaker interesse in een dergelijke samenwerking. Ze waarderen de ontwerpvrijheid die zij binnen de samenwerking krijgen en zijn blij met het grote aantal Nederlanders dat zij kunnen bereiken via wehkamp.nl.”, aldus Erwin van Cooth, Unitmanager Huis, Tuin en Doe-het-zelf van wehkamp.nl.

 

Drie herkenbare gezichten in Dutch Design

Eerder kondigde wehkamp.nl al een samenwerking aan met meubel- en interieurontwerper Piet Boon en ontwikkelde industrieel ontwerper Piet Hein Eek een unieke meubelcollectie voor het online warenhuis. “In navolging van de succesvolle samenwerking met Piet Hein Eek, met zijn simpele houten structuren en eenvoudige bewerkingen en na toevoeging van meubels met de sobere en stoere vormgeving van Piet Boon, is nu gekozen voor de zachte en natuurlijke materialen van Edward van Vliet. Er wordt veel gewerkt met textiel met uitgesproken patronen, kleur en mooie materialen. De verrassende en eigenzinnige ontwerpen van Van Vliet passen bij het karakter en assortiment van wehkamp.nl.  Met deze drie topdesigners, ieder met een heel eigen gezicht, bedient wehkamp.nl een verscheidenheid aan interieurwensen”, aldus Van Cooth. In de toekomst verwacht wehkamp.nl nog meer ontwerpers aan zich te binden en ook de samenwerking met Van Vliet wordt in 2014 uitgebreid.

 

Hoogstaand vakmanschap en wereldse invloeden

Van Vliet vertaalt zijn visie, creativiteit en jarenlange ervaring naar unieke concepten waarbij hij driedimensionale verlichting en meubelontwerpen combineert met tweedimensionale patronen, prints en grafische vormen met de kenmerkende gelaagdheid, stoffen en kleuren. De mix van high-tech-elementen en natuurlijke materialen, die volgens de laatste productietechnieken worden afgewerkt, maakt de collectie onderscheidend. Deze bijzondere mix van hoogstaand vakmanschap gecombineerd met invloeden vanuit het Midden-Oosten, Afrika en Azië, is de basis voor het unieke karakter van zijn ontwerpen; het creëren van werelden binnen werelden. “Voor wehkamp.nl heb ik drie verschillende thema’s ontwikkeld. Waar ‘Blue Motives’ ontelbare tinten blauw combineert in verschillende vormen en materialen, kenmerkt ‘Sculptural Graphics’ zich door duizelingwekkende geometrische patronen in natuurlijke, zachte tinten en fijne lijnen. Tot slot ligt de kern van ‘Chromatic Scales’ in de sierlijke maar eenvoudige patronen in harmonieuze kleurcombinaties”, aldus Edward van Vliet.

 

wehkamp.nl op De Woonbeurs Amsterdam

De samenwerking met Edward van Vliet is vandaag geïntroduceerd op de Woonbeurs Amsterdam, waar wehkamp.nl na het winnen van de prijs van beste Woonbeursstand 2012, dit jaar opnieuw vertegenwoordigd is. De missie van Edward om ‘werelden binnen werelden’ te creëren wordt met de stand van wehkamp.nl gevisualiseerd door een kijkdoos, waarmee een kijkje wordt gegeven in de collectie die Edward van Vliet speciaal ontwikkelde voor wehkamp.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *