Design Icons Amsterdam 2012

Nederland heeft het afgelopen weekend voor het eerst zijn eigen vintage beurs met nationale en internationale standhouders gehouden en volgens mij met succes. De beurs was in een fantastische industriële ruimte bij bedrijfsterrein ‘De overkant’ met het Stork restaurant als buren.  Wat was er te zien; alles voor in je interieur, banken, stoelen, tafels, kasten. Veel Scandinavisch design. Verassende items gezien, vooral leuke lampen maar ook mooie, sobere kaptafels uit de jaren ’60. Het was een overzichtelijke markt dus geen angst dat je door een slecht oriëntatiegevoel hele stukken van de beurs overslaat.  Op een gegeven moment is het wel veel van het zelfde. Maar als je een bepaald doel voor ogen hebt, je bent bijvoorbeeld op zoek naar een kast of lamp, dan scheelt dat enorm. Misschien heb je op dat moment niks nodig voor je interieur, maar dan doe je in ieder geval leuke ideeën op van winkels die je kan bezoeken als je wat nodig hebt voor je interieur. Ook leuke adresjes voor als je in het buitenland bent. De meeste winkels hebben ook een webwinkel, dus kan je thuis nog eens rustig alles nakijken. De toegangsprijs was erg sympathiek € 4,- en er was een gratis kids club dus volgend jaar neem je gewoon de kinderen mee.  Dus volgend jaar zeker gaan kijken!

Meteen even bij restaurant Stork geweest, viel tegen. Het is een mooie ruimte, met prachtige industriële elementen maar die vielen helemaal weg door de inrichting. Ik kreeg de indruk dat ze de ruimte gezellig en knus wilden maken, maar daarmee de ruimte niet meer voor zichzelf doen spreken. Het oogde daardoor ook vrij onrustig, zonde voor zo’n grote ruimte. Maar… het uitzicht maakt wel veel goed.

 
Dit gastblog is geschreven door Sjoukje Bonekamp van Sjouk Interieuradvies. Wil je ook interieuradvies van Sjoukje? Kijk dan op www.sjouk.com of volg haar op facebook of twitter.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *