Dagje woonwinkelen Amsterdam in de Haarlemmerstraat en omgeving

Gelukkig komt Amsterdam West steeds meer op de kaart voor wat betreft leuke winkels zoals bijvoorbeeld de Haarlemmerstraat. Een leuke straat waar elke keer weer nieuwe winkels bijkomen. Om te beginnen Meeuwig & zn voor de meest verrukkelijke olijfolie. Daar dichtbij, naast grapedistrict waar je overigens altijd goed wordt geholpen voor je wijnkeuze, Shuka Amsterdam (huisnummer 110). Een erg mooie winkel voor woonaccessoires, kleding, meubels en sieraden. Ze noemen zichzelf een warenhuis waar dingen met liefde en aandacht zijn gemaakt. Dit kan ik alleen maar beamen. De items die ze verkopen zien er allemaal zeer stijl- en smaakvol uit en ik word er blij van. Al zijn het alleen maar de gedichten die ze zelf maken en op het raam zetten. Shuka betekent ook levensvreugde in het Sanskriet. De producten die ze verkopen zijn hergebruikt, vintage of op verantwoorde wijze geproduceerd onder andere uit Peru, Nepal, Marokko.

Daar vlakbij zit Restored, Haarlemmerdijk 39 (Haarlemmerstraat gaat al heel snel over in Haarlemmerdijk). Bij Restored bieden ze jonge, talentvolle designers een platform om hun ontwerpen te laten zien; sieraden, keramiek, lampen, stoffen en nog veel meer. Prachtige ontwerpen zitten er tussen, betaalbaar en leuk om kado te doen.

Sla halverwege de Haarlemmerdijk af naar de Noordermarkt waar op zaterdag een Biologische markt is met de meest heerlijke producten en een brocante/antiek markt. Op maandagochtend is er een stoffenmarkt en ook brocante/antiek. Op de hoek van de Noordermarkt kan je terecht bij Winkel 43 waar je goede appeltaart kan krijgen. Als je dan nog een stukje doorloopt vind je halverwege de Westerstraat het Westerhuis van industrieelontwerper Marcel Wanders (mede eigenaar en artdirector van designlabel Moooi). Het is een mooi en ruim pand waar zijn ontwerpen zoals tafels, lampen, banken extra goed uit komen..

Ik raad je aan om daarna wel weer verder te gaan met het shoppen op de Haarlemmerdijk. Je hebt namelijk ook nog veel kleding- en schoenenwinkels waaronder helemaal aan het einde van de Haarlemmerdijk 174, kledingwinkel ‘Blau’. Blau verkoopt veel Scandinavische kledingmerken. Eenvoudige, stijlvolle ontwerpen in sprekende kleuren van mooie materialen. Kortom zeker de moeite waard om de Haarlemmerstraat tot aan het einde toe door te lopen. Als je daar dan toch bent kan je meteen via het Westerpark naar Antiekbeurs Amsterdam 700 . De winkel is in de Slingelandtstraat 24.Het is een woonwinkel die je eigenlijk niet mag missen. Het is een enorme loods vol met meubels uit de jaren ‘50-‘70, veel Deens design, jugendstil, vintage. Het staat er helemaal vol met meubilair, dus neem vooral de tijd om te kijken. Het scheelt als je echt naar iets op zoek bent voor je huis. Het hebben van een focus is namelijk wel handig in deze winkel. Vergeet niet naar boven te kijken, naar de lampen. De meest bijzondere exemplaren heeft hij er soms hangen (kijk op mijn facebookpagina voor foto’s; Sjouk interieuradvies).  De eigenaar van de winkel is een echte Amsterdammer en hij weet je redelijk wat te vertellen over de verschillende items. Het Westerpark is overigens ook leuk om even te zitten, vooral in de zomer erg druk.

Als je dan helemaal uitgeshopt bent heb je natuurlijk een wereld aan keuzes om te gaan eten. Een leuk, eenvoudig restaurant is de Koevoet aan de Lindenstraat 17, waar je heerlijk Italiaans kan eten. Voor een echte daghap; Oranjerie, een eenvoudige, gezellige bruine kroeg met aardige bediening met de lekkerste friet en saté en met weizen op de tap. Oranjerie zit aan de Binnen Oranjestraat 15hs.

Dit artikel is geschreven door Sjoukje Bonekamp van Sjouk Interieuradvies. Wil je ook interieuradvies van Sjoukje? Kijk dan op www.sjouk.com of volg haar op facebook of twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *