Breekwater

1000 elephants

Het ontwerpen van behang is al lang een oude droom van Guusje Wannet. Ze heeft de opleiding voor textielontwerp gedaan en werkte met veel ambachtelijke technieken zoals het met de hand zeefdrukken op lappen stof. Niet lang geleden heeft ze grafisch ontwerper Jan Willem Koot ontmoet en zijn ze samen aan het ontwerpen gegaan. Ze zijn begonnen met het maken van behang en doen alles van begin tot het einde helemaal zelf. De ontwerpen maken ze met een speciale behangprinter. Ze vinden behang spannend en veelzijdig, want je kunt werken met patronen en repetitie, maar ook werken met een groot uniek stuk.  Een muur vinden ze prachtig om mee te werken, omdat er de hele dag verschillend licht op valt. Geen uur heeft hetzelfde uiterlijk. ‘Een muur is een gebruiksvoorwerp en een toonzaal in één. Het is een spiegel van de ziel, soms laat het kunst zien, soms een snelle tekening vastgeplakt met tape. En als je echt mazzel hebt, afdrukken van vieze chocoladehandjes!’.

love me to the stars

Breekwater is begonnen met het maken van behang en behangstukken, maar zijn van plan om veel meer te ontwerpen. Hun behang is kleurrijk, mooi vormgegeven, stevig ontwerp en van goede kwaliteit. Wil je dus een statement maken, kijk dan beslist naar hun assortiment. Lijkt me zowiezo goed om hun website in de gaten te houden, want ze beloven dat er nog meer in het vat zit… Verder heeft Guusje een inspirerend blog en maakt ze prachtige ontwerpen.

heart1000 elephants

 

Dit artikel is geschreven door Petra van Breda van Huisraad en zo. Wil je meer artikelen lezen van Petra? Neem dan eens een kijkje op www.huisraadenmeer.blogspot.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *