Bereid uw interieur voor op de koude dagen

Rotterdam, Delft, Groningen, Haarlem en Scheidam zijn enkele steden die de laatste dagen getroffen zijn door stroomstoringen. Zeker in deze wintermaanden in het belangrijk dat u de nodige maatregelen treft. De afgelopen weken is de temperatuur flink gedaald en het ziet er niet naar uit dat dit de komende week gaat veranderen. Hoe past u uw huis en interieur aan op de kou en een stroomstoring?

 

Gevoerde gordijnen Schut Wonen

Gordijnen

De komende weken zal de temperatuur buiten rond het vriespunt blijven. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Daarom is het juist nu belangrijk om de isolatie van het huis eens onder de loep te nemen. Zijn er kieren bij kozijnen waar veel warmte verloren gaat? Heeft u dubbel of juist enkel glas en heeft u een vrijstaand huis of juist een appartement dat vanaf verschillende kanten ingebouwd is? Al deze punten zijn van belang voor het behoudt van de warmte. Een goed isolatiepunt dat direct ook sfeer brengt in uw interieur is het ophangen van gordijnen. Zeker bij enkel glas is het gebruik van gevoerde gordijnen een noodzaak. Zo creëert u een barrière tegen de kou. De trend op gordijngebied op dit moment zijn grove gordijnstoffen in naturel kleuren. Denk daarbij aan verschillende kleuren bruin of grijs. Maar ook wittinten zijn enorm in opkomst. Kies voor een stof waarbij u de structuur kunt zien, dus grof geweven stoffen.

[adrotate banner=”25″]

Dekens en kussens

Als we kijken naar het diergedrag met deze temperaturen, kunnen we nog veel leren. De meeste zoogdieren en vogels zoeken in de winter een warme plaats die ze bekleden met veren, bladeren, takken en andere materialen die de warmte binnenhouden. Als het nest klaar is, kruipen ze er lekker middenin en blijft de lichaamstemperatuur optimaal behouden. Dit doen wij eigenlijk ook als we slapen. Lekker in een warm bed onder een dikke deken. Is het nog te vroeg om naar bed te gaan? Kruip dan lekker op de bank, die voor extra comfort bezaaid is met kussens en heerlijke warme plaids van wol, fleece of andere warme stoffen.

Kaarsen Bolsius

Kaarsen

Met deze maatregelen blijven we wel warm. Voor extra sfeer, licht en nog een klein beetje extra warmte kunnen we kaarsen branden. Naast deze goede eigenschappen van het branden van kaarsen zijn, kaarsen ook zeer decoratief als ze niet branden. Kies voor mooie naturel tinten of juist gekleurde kaarsen voor wat extra sfeer in uw interieur. De kaarsen van Bolsius zijn een uitstekende keuzen en gaan uren mee.

Met deze maatregelen kunt u de kou en mogelijke stroomstoringen op een sfeervolle manier trotseren.

Dit gastblog is geschreven door Nicole van Boxtel van Woonstijladvies. Wil je ook interieuradvies van Nicole? Kijk dan op www.woonstijladvies.nl of volg haar op facebook of twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *