Antiek revival of niet?

De samenleving verandert snel en dat zie je ook terug in de vraag en het aanbod van antiek. De samenleving vergrijst, met als gevolg dat er meer inboedelgoederen beschikbaar komen. Door dat er een overvloed aan goederen is, dalen de prijzen voor antiek. Naarmate de tijd echter vordert, groeit de interesse in zeer oude artikelen, denk aan meubelen uit de periode van biedermeier of ouder nog, het empire tijdperk.

 

Old chest

 

Gecharmeerd van oud

De markt wordt overspoelt met meubelen met een antiek look, denk aan ‘barok stoelen’. Er is echter een groot verschil met echt antiek, dit zijn namelijk meubelen zoals ze nu niet meer worden gemaakt, door mensen die hun vak verstonden als geen ander. Veelal werd er gebruik gemaakt van kostbare houtsoorten en werden deze met de hand gemaakt of afgewerkt. De meubelen hebben bijzondere details en vormen, welke je goed kunt combineren met moderne design elementen. Zo krijg je namelijk een spannende inrichting! Voor goed geprijsde design meubelen kijk je naar Couponcode.nu, hier vind je namelijk acties van verschillende webwinkels.

Veilingen

Opvallend is dan ook dan ook, dat veilingen populairder zijn als ooit te voren. De veilinghuizen doen het goed en niet alleen handelaren, maar ook privépersonen weten de weg te vinden naar deze huizen. Heb je er wel eens rondgekeken? Het is zeker de moeite waard en je zult zien dat je niet veel hoeft te betalen voor een prachtige inrichting. Wel moet je rekening houden met zogenaamd op geld, als je biedt betaal je over het eind bedrag BTW en nog een percentage voor het veilinghuis. In totaal komt dit neer op 26-28 procent, welke je extra moet afrekenen.

Televisieprogramma’s

De populariteit van veilingen wordt versterkt door Amerikaanse programma’s als Auction Hunters of Storage Wars, welke te zien zijn bij Discovery Channel. De aantrekking voor het onbekend, het vinden van een schat met een goed verhaal en er dan ook nog eens geld mee verdienen, dat is natuurlijk een droom. Voor alles is een markt en zijn er verzamelaars te vinden. Ik hoef je uiteraard niet te vertellen dat de gekleurde karakters van de serie bijdragen aan het succes van deze televisieprogramma’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *