Energie vergelijken

5 voordelen voor besparen met energie vergelijken

Wist je dat je met elk jaar opnieuw energie vergelijken en overstappen het meeste geld bespaart? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Overstappen naar een nieuwe energieleverancier kan tot €450,- per jaar besparen. Daarom geven we je vijf voordelen van energie vergelijken.

 

Energie vergelijken

 

  1. Snel en makkelijk geld besparen

Er zijn genoeg websites waarbij je energie kunt vergelijken. Veel consumenten gebruiken deze energievergelijkers en daarom is het voor energieleveranciers aantrekkelijk aanwezig te zijn op deze websites. Ook omdat de concurrentie daar aanwezig is. Dat betekent dat zij jou als consument aantrekkelijke prijzen bieden om zo goedkoper te zijn dan de concurrentie. Voor energie wil je immers alleen de laagste prijs betalen. Buiten het feit dat je op een energievergelijker goedkopere prijzen vindt, zorgt deze er ook voor dat je huidige contract wordt opgezegd. Daarvoor hoef jij niets te doen.

 

  1. Aantrekkelijke (welkomst)kortingen

Wanneer je een nieuw contract afsluit, profiteer je via een energievergelijker van aantrekkelijke actietarieven en welkomstpremies. Dit is vooral interessant wanneer je elk jaar opnieuw overstapt naar een eenjarig vast contract, want dan bespaar je het meest op je energierekening. Bekijk wel goed de actievoorwaarden.

 

  1. Onafhankelijk én gratis

Een van de websites waarop je kunt overstappen, is Energieleveranciers.nl. Zij zijn onafhankelijk en je kunt gratis gebruikmaken van hun diensten. Van de leveranciers ontvangen zij een vergoeding wanneer je gaat overstappen. Zij leveren de leverancier namelijk een nieuwe klant aan, en dat is waardevol voor de leverancier. Jij betaalt hier geen extra kosten voor maar kunt wel profiteren van de kortingen. Ook al krijgt de vergelijkingswebsite betaald door de leverancier, de leverancier heeft geen invloed op de resultatenlijst. Je ziet dus de goedkoopste producten bovenaan staan omdat deze ook echt het goedkoopst zijn.

 

  1. Stap over op het juiste moment

Heb je zonnepanelen? Overstappen op het juiste moment kan je geld besparen. Je zonnepanelen leveren in de zomer natuurlijk meer op dan dat je verbruikt, dus als je net na of in de zomer overstapt heeft dit negatieve gevolgen. Er wordt namelijk een tussentijdse eindnota opgemaakt wanneer je gaat overstappen. De stroom die je te weinig hebt opgewekt in de winter, kun je dan niet verrekenen met het overschot dat je in de zomer zou gaan produceren en dat betekent dat je moet bijbetalen. Daarnaast geldt: De stroom die je in de zomer mogelijk teveel opwekt, kun je beter in de zomer opgebruiken in plaats van deze terugleveren aan de leverancier. De vergoeding die je krijgt voor deze stroom is namelijk erg laag en de stroom die je hebt opgewekt, is er al.

 

  1. Heftige concurrentie = goede prijzen

Energieleveranciers mogen sinds 2004 hun eigen prijzen vragen. De concurrentiestrijd die daardoor ontstaan is, zorgt voor aantrekkelijke prijzen voor jou als consument. Websites als Energieleveranciers.nl zijn steeds belangrijker geworden voor energiebedrijven. Er zijn namelijk steeds meer mensen die dergelijke websites als oriëntatiekanaal gebruiken en er ook daadwerkelijk overstappen. Daarom krijgen websites als Energielevernciers.nl exclusieve actie-aanbiedingen. Op de eigen website van de leverancier worden geen prijzen van concurrenten vertoond, dus daar vraagt de leverancier gewoon de normale prijs.

Ben je er al van overtuigd dat je met een energievergelijker veel geld kunt besparen? Een goedkope energieleverancier vergelijken met de rest van het aanbod, geeft je inzicht in de prijzen: in één oogopslag zie je wat je kunt besparen en vervolgens stap je heel makkelijk over naar de goedkoopste energieleverancier. Energie vergelijken is geld besparen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *