Solid_wood_projects

Zo maak jij je droomtuin

Het voorjaar is weer in volle gang: Nederlanders duiken massaal weer de tuin in. Niet alleen om achterstallig onderhoud te plegen, maar ook om de tuin nog veel mooier te maken. Want wie zit er na een druilerige winter  nu niet vol plannen en ideeën om weer optimaal te kunnen genieten van het buitenleven? Als je volop wilt genieten van je tuin, dan hebben wij een aantal goede tips voor je die ervoor zorgen dat je tuin helemaal als jouw eigen paradijsje aanvoelt. Je leest ze hier!

 

Solid_wood_projects

 

Zorg voor goede afscheiding

Ook al zijn je buren ontzettend aardig; er is niets zo vervelend dan heerlijk in de zon te liggen, om vervolgens gestoord te worden door buren die zo je tuin inlopen of -kijken. Zorg dus voor een goede afscheiding. Je kunt kiezen voor een schutting, maar ook voor een natuurlijke haag, bijvoorbeeld van beukjes. Als je dit rondom je erf doet, vergeet dan niet om een mooie toegangspoort te plaatsen, bijvoorbeeld ontworpen door Solid Wood Projects. Zo’n poort kan precies op maat worden gemaakt, waardoor je er zeker van kunt zijn dat deze prachtig zal staan.

 

Maak een lekker plekje

Nu de zon zich meer laat zien, wordt het tijd om eens te kijken naar lekkere plekjes in je tuin. Waar heb je wanneer zon? En waar heb je het minste last van de wind? Je staat er misschien niet zo bij stil, maar elke tuin heeft wel een aantal lekkere plekjes. Buit ze uit door er leuke tuinmeubels neer te zetten. Op een plekje dat in de ochtend erg zonnig is kun je bijvoorbeeld een tafeltje plaatsen, zodat je daar kunt ontbijten. Een plekje dat overdag zonnig is, leent zich weer prima voor een ligstoel of hangmat, waarop of waarin je heerlijk kunt relaxen. Kies voor natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld de houten tuinmeubelen van Solid Wood Projects. Als je deze tuinmeubelen netjes verzorgt, kun je er jarenlang plezier van hebben.

 

Haal binnen naar buiten

Je ziet het steeds meer: buitenruimtes die meer lijken op woonkamers dan op eenvoudige buitenruimtes. Er zijn verschillende manieren om binnen naar buiten te halen. Kies bijvoorbeeld voor lekkere kussens bij je tuinset, die je bewaart in een daarvoor bedoelde koffer. Ook leuk is het ophangen van een aantal tuinschilderijen. Die zijn speciaal geschikt voor gebruik buitenshuis en brengen wat extra kleur in de tuin. Daarnaast kun je nog denken aan leuke accessoires als windlichtjes, LED-lampjes, schaaltjes, enzovoorts. Zorg er wel altijd voor dat je producten koopt die goed bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden; het is zonde als je alles maar een jaar kunt gebruiken.

 

Nodig mensen uit

Hoewel het natuurlijk heerlijk is als je jouw tuin helemaal in hebt gericht als jouw paradijs, wil dat niet zeggen dat er niemand anders meer mag komen. Gezelligheid van vrienden en familie zorgen ervoor dat een tuin helemaal tot leven komt. Trek dus die barbecue uit de kast en geniet regelmatig van een lekkere dag of avond in de tuin. Doe spelletjes, klets en geniet van je tuin!

 

Een gedachte over “Zo maak jij je droomtuin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *