verlichting_interieur

Verlichting in je interieur

verlichting_interieur

 

Nu de kerstboom weer het huis uit is ervaren veel mensen een donkere plek in huis. De lampjes van de kerstboom stralen altijd sfeervol licht uit en dat missen we vaak na de feestdagen. Om weer licht in je interieur te krijgen is de maand januari bij uitstek geschikt om nieuwe verlichting in je interieur toe te passen.

Lichtplan

Wanneer je toch met de verlichting in je interieur bezig bent is het verstandig om gelijk eens alle verlichting in je interieur na te lopen en eventueel een lichtplan op te stellen. Vaak ontstaat verlichting in je interieur bij toeval, maar een goed doordacht lichtplan heeft veel effect op de beleving van een ruimte.

Een lichtplan opstellen

Om de juiste verlichting voor je interieur te bepalen doorloop je verschillende stappen. Zo kijk je eerst naar het binnentredende daglicht. Waar komt er licht de ruimte binnen en is dit warm of koel licht? Daarna bepaal je welke soorten verlichting je in je interieur nodig hebt, denk hierbij aan:

Basisverlichting
Werkverlichting
Accentverlichting
Sfeerverlichting

Soms vallen deze soorten verlichting ook met elkaar te combineren door meerdere functies in één armatuur of een dimmer op een armatuur aan te sluiten. Kijk voor een uitgebreid stappenplan om zelf een lichtplan op te stellen op www.jeinterieurinrichten.nl. Hier leer je stap voor stap je eigen interieur in te richten met een moodboard, woonstijl, plattegrond, kleuren en een lichtplan.

Lampen kopen

Als je weet welke soort lampen je nodig hebt kan je op zoek gaan naar bijpassende armaturen zoals een leeslamp, bureaulamp, lamp boven de tafel of een sfeervolle lamp met een kap. Let goed op het wattage wat gebruikt mag worden en of het armatuur dimbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *