Varen

VAREN, WOONPLANT VAN DE MAAND APRIL

EEN AANGENAME GAST DIE DE LUCHT ZUIVERT EN VOCHTIG HOUDT                                                             

 

De Varenfamilie is een grote groep planten waarvan elke soort zijn eigen naam heeft. De bekendste is de Krulvaren, oftewel de Nephrolepis. Varens zijn makkelijk in onderhoud, zuiveren de lucht en zorgen ook nog ’s voor een goede luchtvochtigheid. Ondanks het herkenbare blad van de Varen heeft ieder zijn eigen unieke eigenschappen zoals kleur, volume en bladvorm. De bladkleur varieert van zilvergrijs tot donkergroen en van roodachtig tot diep brons. Wanneer je regelmatig sproeit met een plantenspuit en wekelijks voeding geeft, kun je jaren van ‘m genieten.

 

Varen

 

Blakend van gezondheid

Varens groeien in veel gebieden binnen en buiten Europa. De Varens die je kent uit de woonkamer groeien in het wild vooral in gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Door deze erfenis vindt de plant dat ook binnen fijn. Dat is prettig voor jou, want de plant geeft daardoor veel vocht af. Hierdoor worden klachten als hoofdpijn en een droge huid verminderd. Ook staan Varens bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten. Heel gezond dus, zo’n Varen in huis of op kantoor.

 

Facts & figures:

·         Een Varen is een ideale plant om op te hangen, zo hebben de bladeren alle ruimte.

·         De Nephrolepis is een van de oudste planten op aarde en is vaak aangetroffen als fossiel.

·         Groeit jouw Varen uit zijn pot? Maart is een goede maand om je plant te verpotten.

·         Varens doen het prima op een vochtige plek in huis zoals de badkamer of de keuken. Zorg wel voor direct daglicht.

·         De bladeren van Varens kunnen wel een meter lang worden.

·         Bij een temperatuur vanaf 15 C° komen Varens het beste tot hun recht.

 

Varen closeup

 

Woonplant van de maand

Varens staan deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van april 2014. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau en komt tot stand met financiële steun van de Europese Unie. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

 

Meer informatie
Website              www.mooiwatplantendoen.nl

Facebook            mooiwatplantendoen

Twitter                 @watplantendoen

 

 

2 gedachten over “VAREN, WOONPLANT VAN DE MAAND APRIL”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *