WWOO buitenkeuken

Tuintrends 2014

Ondanks dat we een warme winter hebben gehad, te warm voor de tijd van het jaar, gaan we weer richting de warmte van de zomer. De bbq’s komen weer uit de kast, we gaan weer aan de slag in de tuin en maken ons balkon of terras klaar voor de lange zomeravonden. Wat mag er deze zomer niet bij jou in de tuin ontbreken? Lees hier de tuintrends van 2014!

 

Binnen = buiten

 

binnen_buiten_terras

 

De tuin wordt tegenwoordig steeds meer een verlengde van je huis, grenzen vervagen. Zo vergroot je als het ware je leefruimte. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een grote, openslaande deuren toe te passen. Als je daarna de vloer van binnen naar buiten door laat lopen vergroot je optisch je binnenruimte enorm.

Je kan het ook minder rigoureus aanpakken en kiezen voor een gelijke stijl of kleur op het terras, passend bij je interieur. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer binnen? Kies dan voor een houten terras en trek de lijn op deze manier door. Daarnaast kan je bepaalde materialen in de zomer zowel binnen als buiten gebruiken. Gebruik je buiten op je terras terracotta potten met planten? Laat deze dan ook weer binnen terugkomen. Maak je in je interieur gebruik van een accentkleur? Laat deze dan op je terras weer terugkomen in bijvoorbeeld de kussens of tafellinnen.  Zo maak je een verbinding tussen binnen en buiten. Deze trend is uiteraard ook toepasbaar op je balkon.

 

Loungen

 

loungeset-bari-

 

Ook dit jaar zien we weer veel loungesets in de tuin. Het aanbod is nog gevarieerder dan voorgaande jaren. Van kleine loungesets en losse elementen voor op het balkon tot enorme loungesets voor de hele familie. Er is keuze uit verschillende kleuren en materialen in diverse stijlen, vaak uitgevoerd in kunststof vlechtwerk. Zo zijn deze loungesets toepasbaar in iedere woonstijl. Kies voor een strakker model in een grijstint met smalle kussens voor een moderne uitstraling of voor een bruin model met dikke kussens voor een landelijke uitstraling. Op de website van Otto vind je een groot aanbod loungesets en andere tuinmeubelen voor iedere smaak.

 

Bbq en buitenkeuken

 

WWOO buitenkeuken
WWOO buitenkeuken

 

Buiten koken en leven is hip! We verbouwen onze eigen groeten en kruiden en willen deze het liefst ook buiten klaarmaken als het weer het toelaat. Aan de ene kant zie je dit tot uiting komen in een bbq of een tripod met dutch oven, waar je eenvoudig gerechten in een gietijzeren pan klaarmaakt boven een zelfgestookt vuurtje. Voor de wat minder avontuurlijke mensen onder ons zie je steeds meer complete buitenkeukens. Deze luxe buitenkeukens zijn een uitgebreide versie van een standaard bbq, meestal op gas gestookt. Vaak hebben deze buitenkeukens ook een wokbrander of warmhoudplaatje voor bijvoorbeeld soep of sauzen. In een buitenkeuken bereid je makkelijk complete maaltijden voor de hele familie.

 

We willen  steeds meer tijd buitenshuis, in de tuin of op het balkon doorbrengen. De bovenstaande trends spelen hier op in. Geef er je eigen draai aan en geniet van de zomer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *