Eva solo vogelhuis

Tuintrend: Design vogel voederbakjes en vogelhuisjes

Help de vogels de winter door! De winter lijkt nu echt te gaan beginnen, dus ook de vogels gaan een moeilijke tijd tegemoet. Veel mensen helpen onze gevleugelde vriendjes een handje door voederbakjes op te hangen rondom het huis. Tegenwoordig zijn lang niet alle voederbakjes en vogelhuisjes meer saai. Voor alle design liefhebbers zijn er tal van mogelijkheden voor hippe vogelhuisjes en elegante voederbakken.

Eva solo vogelhuis

 

Vogel voedertafels en voederringen van Eva Solo

Om de vogels in de winter bij te voeren kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Je kunt natuurlijk gewoon naar de dierenwinkel gaan om vetbolletjes te halen, maar er zijn ook mooie alternatieven. Het Deense merk Eva Solo heeft mooie accessoires voor in de tuin te koop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mondgeblazen vogelvoeder ring die je in de boom kunt hangen. Ook zijn er mondgeblazen vogelvoeder tafels van 2,5 of 5 liter te koop die zichzelf automatisch bijvullen.

 

Vogel voederhuisjes

Verder heeft ook Blomus een mooi voederhuisje. Deze kan het hele jaar door gebruikt worden, omdat hij in de zomer ook gebruikt kan worden als waterbakje. Ook Marcel Wanders heeft een leuk voederhuisje voor vogels ontworpen, de birdhouse. Dit is een driesterren restaurant waar je als vogel kunt genieten van een maaltijd op een porseleinen schoteltje.

Vogel voederkoord

Een andere mooie oplossing is een koord waar je zelf eten op rijgt. Hier kan je vetbollen, stukjes brood en fruit, noten en andere etenswaren op rijgen voor de vogels. Deze kan je zelf maken, maar natuurlijk zijn daar ook mooie varianten voor de te koop. Menu heeft een vogel voederkoord op de markt gebracht met mat glazen gewichtjes aan de onderkant voor de stabiliteit en een zwart koord. Deze kan je aan een tak in de boom hangen, maar natuurlijk ook op je balkon. Ideaal dus als je geen plek hebt voor een vogelhuisje, maar wel de vogels de winter door wilt helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *