Tuinieren, een basiscursus groene vingers

Wonen bestaat niet alleen uit een binnenruimte, maar speelt zich voor een gedeelte ook buiten de muren van onze woning af. Helemaal in de warme zomermaanden brengen we veel tijd door buiten ons huis. Tegenwoordig betrekken we de tuin steeds vaker bij het interieur waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Een mooi aangelegde tuin of juist een moestuin met je eigen groenten en kruiden is een aanvulling op je interieur.

In het boek “Tuinieren, een basiscursus groene vingers” van Katja Maren Tiel leer je de belangrijkste activiteiten van tuinieren. Of het nu gaat om zaaien, planten, composteren of het aanleggen van bloemperken of paden. Ook krijg je tips over het juiste gereedschap, bodemsoorten en voedingsstoffen.

De eerste stappen

In het boek staat in duidelijke stappen beschreven hoe je kunt beginnen met tuinieren. Zoals alles begint het met een goede voorbereiding. De geschikte plek voor de planten uitzoeken, de bodemstructuur bepalen, een composthoop aanleggen, gereedschap gebruiken, voedingsstoffen en onkruid herkennen. Als je dit onder de knie hebt ben je klaar voor het echte werk!

Siertuin

Net als een interieurplan kan je ook een tuinplan maken. Katja helpt je stap voor stap hoe jij je droomtuin aan kunt leggen. Inventariseer je wensen en richt je tuin daarna in met kleuren, vormen en structuren. Daarna kies je de juiste planten, rekening houdend met o.a. de kleur, zon/schaduw en bloeitijd. Ook het gazon, borders en bomen komen ruimschoots aan bod.

Moestuin

Het is momenteel een trend om zelf je eigen groenten te verbouwen. Je kan je tuin of een gedeelte hiervan gebruiken als moestuin. Ook hierbij helpt Katja je goed op weg. Zo leer je over het verbouwen en oogsten van verschillende groenten, kruiden en fruit. Achterin het boek vind je heerlijke recepten om je eigen groenten in te verwerken!

Kindertuin

Ook kinderen zijn dol op een tuin als je ze erbij betrekt. Het is leuk om te zien hoe uit een zaadje een complete plant of bloem groeit. Met een beetje fantasie en creativiteit is er voor kinderen genoeg te beleven in de tuin. In het boek vind je ook tips om een kindertuin aan te leggen met leuke knutselwerkjes van natuurlijke materialen uit de tuin.

Het boek “Tuinieren, een basiscursus groene vingers” van Katja Maren Tiel is een volwaardig handboek voor iedere soort tuin. Katja gaat op een bewuste en duurzame manier met de natuur om wat op een aanstekelijke manier werkt, een echte aanrader!

Naam Uitgeverij: Tirion Natuur
Titel van het boek: Tuinieren, een basiscursus groene vingers
Auteur: Katja Maren Thiel
ISBN nummer: 978-90-5210-876-6
Prijs: 19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *