Snel meubels opknappen met plaklaminaat

 

 

Laminaat is een van de meest gelegde vloeren in Nederland. Het is snel, makkelijk, goedkoop en handig in het onderhoud. Daarbij is laminaat in veel kleuren en soorten materiaal te krijgen. Maar wist je dat je laminaat ook goed kunt gebruiken om oude meubels mee op te knappen? Zeker laminaat dat een handige plaklaag heeft. Dit soort laminaat is dun en makkelijk in verschillende vormen te knippen, waardoor je er prima een oude kast of tafel mee kunt bekleden.

Een oude tafel opknappen

Bron: Flickr Phil Manker

Een tafel die veel gebruikt wordt, heeft vaak een versleten tafelblad. Dit kun je natuurlijk heel makkelijk verbergen door er een mooi tafelkleed overheen te leggen. Met een houten tafel is dit soms zonde. Laminaatvloeren van bijvoorbeeld Handyfloor.nl hebben een mooie houtstructuur. Het plaklaminaat is dun en gemakkelijk op een tafel te plakken. Op die manier heb je in een handomdraai een nieuwe tafel die nog steeds de charme van een houtentafel heeft. Daarbij is laminaat makkelijk schoon te houden, dus dit is ook en goede optie met kids in huis.

 Een kast beplakken
Je kunt een oude kast snel weer nieuw maken door hem te behangen. Bij inbouwkasten zie je nog wel eens dat de binnenkant beplakt is met een opvallend behang. Dit past niet bij alle interieurs. Als je een oude houten kast hebt, kun je hem ook beplakken met laminaat. Verschillende laminaat soorten hebben een mooie houtstructuur. Dan behoud je de natuurlijke look van de kast en is hij in een handomdraai weer als nieuw.

 Laminaat over?
Als je kinderen in huis hebt, dan hebben ze vaak een eigen bureautje of een knutselhoekje. Op de tafel kun je het overige laminaat plakken. Dan is het al een stuk minder erg als je ze buiten de randjes van het papier tekenen.

 

 

2 gedachten over “Snel meubels opknappen met plaklaminaat”

  1. Hoe kun je de zijkanten afwerken van een tafelblad zodat je de laminaat grofheid niet ziet, zowel met plaklaminaat als houten laminaat. Zat te denken aan die plinten maar wil zo min mogelijk investeren. Graag benutten wat je al hebt in huis. Enige tips?

  2. Wat een goed idee! Laminaat is ontzettend makkelijk schoon te houden, ideaal als eettafel bijvoorbeeld. Hebben jullie hier niet in een foto van? Ben erg benieuwd hoe dit eruit ziet namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *