Kleurtrends 2013

Flexa presenteert haar kleurtrendvisie voor 2013

Met het verschijnen van de nieuwe kleurbijbel van Flexa, de ‘ColourFutures 2013’ presenteert Flexa haar kleurtrendvisie voor 2013. In dit boek worden algemene invloeden en trends in stijl en design vanuit de hele wereld vertaald naar kleurpaletten. Op basis van deze paletten stelt Flexa haar nieuwe collecties samen. Tevens wordt de ‘Kleur van het Jaar’ gekozen die het best de heersende stemming, houding en modebeeld tot uitdrukking brengt.

Alles bepalende invloed voor 2013


Het hoofdthema voor 2013 is ‘Connecties’. Alles draait tegenwoordig om de contacten en verbindingen die we leggen en hoe dat alles weer leidt tot nieuwe netwerken, dialogen en innovaties. Daar zitten verschillende kanten aan. Als gevolg van de overvloed aan informatie en de snelheid waarmee we die moeten verwerken, ontstaat ook een behoefte om los te koppelen van al die contacten.

 

Kleur van het jaar 2013


Dit jaar is de kleur een koninklijk, wijs diep blauw dat wordt geassocieerd met oprechtheid; een kleur die uitgesproken is en toch prettig om mee te wonen. Deze kleur, kleurcode V0.25.25, zorgt voor een gevoel van stilte en stabiliteit dat heel rustgevend werkt, zeker in ons hectische bestaan.

Inspiratie voor je interieur
De ColourFutures 2013 bevat vijf hoofdtrends. Iedere hoofdtrend wordt in een apart hoofdstuk uitgebreid beschreven en doorvertaald naar een kleurpalet. Tevens is per trend in beeld te zien wat de diverse kleuren in het interieur doen. Bij alle kleuren staan kleurcodes vermeld, die gemengd kunnen worden in Flexa producten. Van hoogglans lak tot matte muurverf. Dit trendboek is voor € 19,95 te koop op www.flexa.nl, hier vind je ook een leuk filmpje over de kleurtrends en hoe het boek tot stand is gekomen.

 

 

Trendteam
Het ColourLab van Flexa doet doorlopend internationaal onderzoek naar kleurtrends. Ontwikkelingen op diverse gebieden worden gevolgd waaronder kunst, design, technologie, natuur, muziek, mode en architectuur. Eenmaal per jaar komt het ColourLab van Flexa samen met externe deskundigen om de trends van komend jaar te bepalen. Deze kennis wordt dan gebundeld in de Colour Futures.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *