Dyson DC45 review, Digital Slim serie

Stofzuigen. Hmm… ik kan me wel iets leukers voorstellen om te doen. Met zo’n lomp ding op wieltjes voorzichtig je huis door om vooral nergens tegenaan te stoten terwijl je eigenlijk  iets leukers te doen hebt. Toch is het is wel erg fijn als je huis weer lekker schoon is!

Nu mocht ik van Dyson de nieuwe Digital Slim DC45 testen. Een compacte snoerloze en lichtgewicht stofzuiger met een hip uiterlijk. Met deze stofzuiger wordt dit klusje opeens een stuk leuker! De stofzuiger kwam in een relatief klein en licht pakketje binnen, niet wat ik had verwacht van een stofzuiger. Maar binnen één minuutje zit de Dyson DC45 in elkaar en heb je een handzame stofzuiger.

Uiterlijk

De Dyson DC45 ziet er hip uit door het kleurgebruik en het filter van transparant kunststof. Ik voel me net een moderne versie van Queen in de videoclip van “I want to break free” als ik met de stofzuiger door het huis loop! Alleen dan zonder snoer, wat wel erg makkelijk is.

Gebruiksgemak

De stofzuiger weegt slechts 2,3 kg en ligt makkelijk in de hand. Hij is erg wendbaar en met de 3 extra bijgeleverde mondstukken (voor bijvoorbeeld plinten en bovenop kasten) heb je een bereik van de vloer tot aan het plafond. Het stofbakje is met één druk op de knop boven de prullenbak te legen. Mijn favoriete functie: Wanneer je de aluminium buis verwijderd heb je een krachtige kruimeldief. Hiermee kan je makkelijk kleine ruimtes schoonmaken zoals de trap of de auto. Mijn auto is dus ook gelijk weer eens grondig schoongemaakt!

Accu en motor

In het handvat van de DC45 bevinden zich onder andere de motor en de accu. Het is een kleine lichtgewicht motor met een hoog vermogen, die tot drie keer sneller is dan een conventionele motor. De motor draait dankzij digitale pulstechnologie tot 104.000 keer per minuut; vijf keer sneller dan een Formule 1-racewagen.

De accu zorgt voor een hoge, constante werking van 20 minuten waarbij de prestaties op hetzelfde niveau blijven. Er is een speciale knop met 8 minuten lang extra hoge zuigkracht voor hardnekkig vuil. Je kan de accu los opladen of de gehele stofzuiger in het bijgeleverde docking station voor aan de wand hangen. Dit is erg handig, want zo is de DC45 altijd klaar voor gebruik en neemt hij erg weinig ruimte in.

Zuigkracht

Ook dit model van Dyson maakt gebruik van de Root Cyclone™ technologie waarmee stof uit de lucht wordt gecentrifugeerd. Het gemotoriseerde mondstuk met 100% meer kracht combineert antistatische koolstofvezeldraadjes en stugge nylon borstels ter bestrijding van stof en vuil op alle soorten oppervlakten. Het zuigt zowel fijn stof op harde vloeren op als hardnekkig vuil in tapijten.

De Dyson Digital Slim DC45 is verkrijgbaar in de betere electronica winkels in Nederland en kost € 359,-.

Dit artikel is geschreven door Sofia Steenmeijer van Stand Out Styling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *