100% organics huidverzorging

Op twitter kwamen wij in aanraking met het nieuwe merk 100% organics. Deze volledig biologische verzorgingslijn is bezig de wereld te veroveren. Het sprak ons vooral aan, omdat veel merken zeggen biologische ingrediënten te gebruiken, maar vaak is het tegendeel waar. 100% organics beloofd dit wel en is hiervoor zelfs gecertificeerd!

Ingrediënten

De producten van 100% organics bevatten de beste handgeplukte en natuurlijke ingrediënten die zijn geselecteerd door een internationaal gerenommeerde medische herbalist. Zo kan je in je potje bijvoorbeeld handgeplukte Turkse rozenblaadjes, tamanu olie uit Madagaskar, borage olie en gotu kola extract uit Sri Lanka vinden. Als belangrijkste ingrediënt zijn etherische oliën gebruikt vanwege de geurstoffen die op het oudste deel van onze hersenen werken.

Door koude extractie is het mogelijk de werkzame stoffen uit planten te halen zonder dat deze verloren gaan net als bijvoorbeeld extra vierge olijfolie. Hierdoor is de concentratie zo hoog dat je maar een klein beetje hoeft te gebruiken.

Huidverzorginslijn

De 100% organics huidverzorginglijn bestaat uit 7 producten die voor ieder huidtype geschikt zijn. Een simpel, maar doeltreffend programma voor gezicht en lichaam:

–          Cleanser
–          Toner
–          Moisteriser
–          Anti-wrinkle cream
–          Night balm
–          Body butter
–          Lip balm

Onze ervaring

Tja, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Na zulke veelbelovende woorden waren wij wel erg nieuwsgierig naar deze mooie producten geworden. Afgelopen week heb ik mijn potje Estee Lauder dus maar even laten staan en hebben we deze producten geprobeerd.

Toen het pakje met verschillende producten binnenkwam werden we al blij van het uiterlijk van de producten. Alles zit verpakt in fris gekleurde doosjes en daarin vind je een leuk vormgegeven blikje. Dat begint in ieder geval al goed! Toen we het blikje moisteriser open maakte waren we erg verrast door de inhoud.  We hadden een witte crème verwacht, maar zit zag er wel heel anders uit! Ook in de andere potjes zit een soortgelijke inhoud, dat is even schrikken! Het ziet eruit als een soort wax, maar als je het aanraakt veranderd de structuur door je lichaamswarmte in een soort olie. Kan je dit gewoon op je gezicht smeren? Tja…uitproberen dan maar! Het resultaat is een heerlijk zacht huidje door alle oliën waar het product uit bestaat.

Onze favorieten uit de 100% organics huidverzorginglijn zijn de night balm en body butter. Voor het slapen gaan even scrubben onder de douche en je insmeren met deze producten garanderen je de volgende ochtend een zachte en verzorgde huid. We wachten af of er misschien ook nog een haarverzorginglijn komt? Dat lijkt ons wel wat, al kan je ook een klein beetje van de body butter warm maken tussen je handen en dit in je haarpuntjes smeren.

Geur

Een andere belangrijke eigenschap van deze producten is de geur. Deze werken in op je gemoedstoestand en is duidelijk aanwezig. In eerste instantie waren we bang dat we de hele dag naar handgeplukte roosjes zouden ruiken, maar als je het product goed in masseert trekt het snel in en is de geur niet meer zo dominant aanwezig. Het zijn lekkere geuren, maar toch moesten we hier wel even aan wennen. Als je je weleens lekker laat masseren met etherische oliën in de spa dan komen deze geuren je ongetwijfeld bekend voor!

Meer informatie

Al met al stonden we na ontvangst van het pakje een beetje sceptisch tegenover deze producten, maar na het te hebben geprobeerd zijn we verslaafd! Deze producten zijn o.a. te koop bij de webshop Pink and Green. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *