Wandering Spirits The Amsterdam Trail 2012

In het Pinksterweekend van 27 en 28 mei wordt voor de derde keer The Amsterdam Trail georganiseerd. In en rond het  Spiegelkwartier in Amsterdam zijn in galeries en andere, speciale ruimtes, mooie collecties etnografica en Aziatica te zien.

Bijzonder aan de exposities dit jaar, is de combinatie etnografica en hedendaagse kunst. Er blijkt een intrigerende wisselwerking te zijn tussen de kunst van niet-westerse volken en kunst van nu.

Zo combineren Heringa/Van Kalsbeek hun beelden met etnografica in kunsthandel Polak. Joost van der Toom is gefascineerd door de rituele voorwerpen van de Bataks en toont zijn bronzen beelden bij Kauri New Guinea art. En de ontwerper Bertjan Pot liet zich inspireren door de vlechttechniek in een Abelam masker; Het resultaat is te zien bij Galerie Lemaire.

Ook voor liefhebbers van hedendaagse kunst is The Amsterdam Trail dus een bezoek waard!

 

Voor meer informatie

Finette Lemaire; 020-6237027/ info@gallery-lemaire.com www.amsterdamtrail.nl
Datum: zondag 27 mei en maandag 28 mei 2012
Openingstijden: 12.00-18.00
Locatie: Spiegelkwartier, Keizersgracht, Kerkstraat, Prinsengracht en Reguliersgracht

 

Deelnemers

Afrika aan de Waal,  Art Concern, Astamangala,  Dick Meijer,  Frans Faber,  Galerie Hoogenbosch, , Galerie Lemaire, Kauri New Guinea Art,  Michel Thieme Tribal Art , Polak Works of art, Tribal Design, Paul van der Eerden, Heringa/van Kalsbeek ,Hans van Houwelingen, Tom Lenders, Juul Kraijer ,Lenneke Langenhuijsen, Alex Leger, Ronald Noorman,  Mai van Oers, Bertjan Pot,  Joost van den Toorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *