Tuintrends 2012

Het is duidelijk! De lente is begonnen. Eindelijk de tuindeuren weer open en de tuin in, mits de tuin daar al op voorbereid is. Hoe staat het met de aankleding van de tuin? Is uw huidige tuinmeubilair aan vervanging toe? Wacht niet tot de eindejaarsverkoop en profiteer nu al van uw nieuwe tuinmeubels en het heerlijke weer. De vraag is alleen hoe ziet onze tuin eruit in 2012 en wat voor tuinmeubels horen daarbij?

In 2012 kan de tuin niet meer achterblijven op het interieur van de woonkamer. Wie de afgelopen jaren de trends op het gebied van tuinmeubelen heeft gevolgd, weet dat een kunststof stapelstoel niet meer voldoende is voor het ultieme buitenleven. Ook in de tuin wordt er tegenwoordig hoogwaardig en design verantwoord meubilair gebruikt. Denk aan alle mooie lounge sets die bij de tuincentra te koop zijn. Vaak overladen met kussens voor extra comfort in diverse kleuren die een goede harmonie vormen met de beplanting.

Luxe loungeset van Garden life style

[adrotate banner=”20″]

In 2012 zien we in de tuinontwerpen nog steeds veel strakke lijnen. Veel gebruikte materialen zijn hout, beton, RVS en kunststof. De meest voorkomende kleur voor tegels, borders en plantenbakken is grijs. Qua beplanting is er veel groen en wat minder diverse bloemen dan voorgaande jaren. In 2012 zien we veel kleuren binnenshuis, bekend als color blocking. Deze kleurentrend zet ook voort in de tuin vooral bij de meubelen en accessoires. Door gebruik te maken van veel groen en één of twee hoofdkleuren blijft de tuin overzichtelijk.

 

Ook in een kleine tuin kun je de moderne tuintrend toepassen.

[adrotate banner=”20″]

Voor wie meer van warme kleuren houdt, kan kiezen voor houten vlonders en warm gekleurde tegels. Ook hier zijn strakke lijnen en symmetrie van belang. Combineer dit met houten meubelen en lichte kussens. Tuinontwerper Rob Steiner (Los Angeles) maakt veel gebruik van natuurlijke producten zoals natuursteen en hout. Door de juiste toepassingen van deze materialen is hij is staat een strak geheel te vormen, dat enorm sfeervol oogt.

 

Tuinontwerp van Rob Steiner.

 

Wilt u helemaal voldoen aan de tuintrend van 2012? Laat uw interieur van de woonkamer doorlopen in de tuin. Stem uw tuin deze af op de stijl van uw woning!

Dit gastblog is geschreven door Nicole van Boxtel van Woonstijladvies. Wil je ook interieuradvies van Nicole? Kijk op www.woonstijladvies.nl of volg haar op facebook of twitter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *