Review: Jamie in 15 minuten

Haast, haast, haast lijken we allemaal te hebben en zo ook Jamie Oliver. Na het boek Jamie in 30 minuten volgt nu het boek Jamie in 15 minuten. Heerlijke, eenvoudige en voedzame gerechten die in een mum van tijd op tafel staan, ideaal op de doordeweekse avonden!

 

 

Jamie in 15 minuten is een kookboek met recepten voor iedere dag. De recepten zijn uitgebalanceerd waarbij rekening is gehouden met de porties, de calorieën, de voedingsstoffen en de kooktijd zonder uiteraard de smaak uit het oog te verliezen. Recepten met verse ingrediënten en heerlijke smaken die per persoon vaak minder kosten dan een magnetronmaaltijd.

De basis

Het draait in Jamie in 15 minuten om snelheid en deze wordt bereikt door een goede voorbereiding en de nodige basisuitrusting. Het boek begint met een lijstje waarop he noodzakelijke keukengerei beschreven staat. Zo heb je bijvoorbeeld een keukenmachine, blender, staafmixer en waterkoker nodig om snel te kunnen werken. Daarnaast krijg je een boodschappenlijstje met ingrediënten die vaak terug komen in de recepten en dus eigenlijk in je keukenkastje thuis horen.

De recepten

De recepten zijn opgedeeld in de hoofdstukken kip, rund, varken, lam, vis, pasta, soep & sandwiches, groenten en ontbijt. Elk recept begint met het klaarzetten van de ingrediënten, pannen op het vuur te zetten en keukengerei klaar te zetten. Zo kan je direct aan de slag en verlies je geen tijd. Toch moet ik zeggen dat het me nog niet gelukt is om binnen 15 minuten een maaltijd op tafel te hebben staan. Zo heb ik de kip tikka salade met linzen, spinazie & naan gemaakt en makreel met gemengde tomaat en quinoasalade. De laatste ging me al iets sneller af, maar de kip tikka heeft me toch wel meer tijd gekost terwijl ik niet ongeoefend ben in de keuken. Maar zoals Jamie in het begin van zijn boek aangeeft: Het is geen wedstrijd en de eerste paar recepten nemen iets meer tijd in beslag. Gelukkig, het ligt niet aan mij!

Al met al vind ik Jamie in 15 minuten een welkome aanvulling voor de doordeweekse avonden. Snel, smakelijk en voedzame gerechten die ook nog eens prachtig gepresenteerd worden. Wil je een gerecht binnen 15 minuten op tafel hebben dan heb je wel een goede basisuitrusting en een goede voorbereiding nodig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *