interieur basics

Interieur basiscs

Naast alle trends en nieuwtjes over design en interieur zijn er natuurlijk ook een aantal basics die altijd toegepast kunnen worden. Dit zijn de basisvaardigheden van het interieurontwerp en kunnen je helpen bij de inrichting van je woning. Als je hier wat meer kennis van hebt zal het makkelijker zijn om zelf je eigen interieur in te richten.

Kleuren en materialen

Het is altijd moeilijk om een keuze te maken in de kleur voor je interieur. Met deze interieur basiscs leren we je de beste kleurencombinaties te maken aan de hand van de kleurenleer van Itten en welke kleuren bepaalde emoties oproepen.  Daarnaast laten we je zien wat de eigenschappen van verschillende materialen zijn. Welk materiaal kun je beter niet in de serre plaatsen of welk materiaal is huisdierproof?

Interieurplan

Wanneer je je huis gaat inrichten of een ruimte gaat restylen is het handig om op een bepaalde manier te werk te gaan. We geven je in de interieur basics een stappenplan met handige styling tips om het gewenste resultaat te krijgen. Zo kan je vooraf bijvoorbeeld een moodboard maken om de sfeer voor je interieur te bepalen of een lichtplan opstellen om je interieur zo goed mogelijk aan te lichten.

Bekijk hier het stappenplan:

1. Maak je eigen moodboard voor je interieur
2. Maak een plattegrond voor je interieur
3. Bepaal de kleuren die je gaat toepassen in je interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *