Hoe kies ik een vloerkleed?

Eindelijk! U bent eruit, er komt een mooi vloerkleed op die lege plek in uw woonkamer of onder de tafel in de eethoek. Maar nu? Waar moet u op letten bij het uitzoeken van een vloerkleed, wat voor type vloerkleed bent u naar opzoek en waar gaat u heen om een mooi en kwalitatief goed vloerkleed uit te zoeken?

Allereerst is het verstandig te beslissen hoe groot het vloerkleed mag zijn. Heeft u een bank met een (kleine) salontafel? Dan kan het mooi zijn om het vloerkleed niet alleen onder de salontafel te leggen, maar ook een deel te laten verdwijnen onder de bank.  Op deze manier maakt u van twee lossen meubelstukken één mooi geheel.

 

Verder is het belangrijk om te beslissen hoever u het vloerkleed laat doorlopen: wilt u het vloerkleed onder uw zitmeubels leggen of toch juist ervoor. Als u het vloerkleed onder uw meubels legt lijkt de ruimte groter en het geeft een rijk gevoel. Door een vloerkleed voor uw zitmeubels te leggen, lijkt de ruimte juist kleiner. Dit kan bijvoorbeeld als u aan een grote zithoek een gezellig en knus tintje wilt geven.

Bij een eethoek is het erg mooi om het karpet minimaal 60 cm aan alle kanten groter te laten zijn dan de eethoek zelf. Op deze manier heeft u alle ruimte om te schuiven met uw stoelen. Verder zijn er een aantal standaard maten voor een vloerkleed, de meest voorkomende maten zijn 170 x 240 cm en 200 x 300 cm.

TIP!

Weet u niet welke maat u moet kiezen? Leg dan oude kranten op de vloer in de maat waarvan u denk dat goed is. Op deze manier ziet u hoe groot het stuk vloer is dat verdwijnt onder uw nieuwe vloerkleed!

Zodra u de maat bepaald heeft, kunt u gerichter op zoek gaan naar het perfecte vloerkleed voor u!

Een volgende belangrijke stap is om te beslissen wat voor stijl vloerkleed het gaat worden.

Heeft u een modern interieur met strakke lijnen, materiaal als kunststof en metaal, etc. Dan kunt u kiezen voor een vloerkleed wat daarbij past, maar u kunt ook kiezen voor contrast door bijvoorbeeld te kiezen voor een hoogpolig vloerkleed.

Wilt u juist in dezelfde stijl blijven, dan kunt u beter in de richting van een laagpolig vloerkleed denken, met een felle print of kleur:

 

En tot slot: waar gaat u heen om een vloerkleed uit te zoeken?

In de webwinkel van vloerkledenwinkel.nl zijn alle stijlen vertegenwoordigd: van traditioneel tot juist eigentijds en modern, van laagpolige design vloerkleden tot hoogpolige, warme exemplaren.

Wie toch liever eerst ‘live’ de voeten in het tapijt zet of op zoek is naar een maatwerk oplossing, is altijd welkom in de showroom in Hilversum.

Ziet u liever het vloerkleed thuis in uw eigen omgeving, dan is dit mogelijk door middel van de zichtservice. In heel Nederland komen wij op afspraak om vloerkleden in uw eigen interieur te laten zien. Op deze manier kunt u zelf beoordelen of dit het juiste vloerkleed is voor u en uw interieur!

 

Een gedachte over “Hoe kies ik een vloerkleed?”

  1. Hele goede tips! Wat ik zelf voornamelijk moeilijk vind is het bepalen van de kleur. Wat kan ik het beste kiezen op een donkere houten vloer bijvoorbeeld? Het moet natuurlijk bij de meubels passen, maar de vloer kan ook vloeken met het kleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *