Tips om geld te besparen op interieur design

In een comfortabele ruimte wonen is voor iedereen mogelijk, ook met een beperkt budget. Deze tips zullen je helpen te besparen op het samenstellen van een nieuw interieur.

Doe gratis inspiratie op

Er zijn superveel plekken waar je gratis inspiratie kunt vinden voor interieur concepten. Websites als Pinterest, interieurblogs of bladen doen je wanen zelf een interieurdesigner te zijn. Ga ook naar meubelzaken en stap op de verkopers af. Hoor ze uit welke samenstellingen goed werken. Dit zijn allemaal gratis tips!

Nu je een brede oriëntatie hebt opgedaan is het tijd om de lijst te verkleinen. Kies een stijl die het best bij jouw woning past. Ga je voor klassiek, modern, bohemiens of misschien een vintage look? Je zult merken dat het van te voren bepalen welke stijl je nastreeft enorm veel miskopen zal voorkomen, doordat je gericht op zoek gaat en geen stijlen door elkaar mengt die later blijken te vloeken met elkaar.

Werk volgens een budget

Een plan en een budget maakt al het verschil. Bepaal van te voren welke meubelen je nodig hebt en maak een schatting hoeveel geld je per meubelstuk kunt uitgeven. Is je totaalbudget €500,- dan is het niet verstandig voor gordijnen van €450,- te gaan, als je ook nog een bank en een bijzettafel wilt kopen. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen deze simpele rekensom niet maken en vervolgens jammerlijke compromissen moeten sluiten door teveel geld uit te geven aan één meubelstuk.

TIP: Als het op (nieuw) meubels aankomt is online bestellen bijna altijd goedkoper dan kopen in de winkel. Maak gebruik van de beste aanbiedingen. Websites als Kortingscode.nl hebben een kant en klaar overzicht van Huis & Tuin kortingscodes die voor je gratis kunt gebruiken.

LET OP: De levertijden van online meubels zijn soms erg lang. Vooral winkeliers die enkel een online shop hebben produceren meubels veelal pas op bestelling en hebben geen voorraad. Wil je op korte termijn een nieuw interieur, bekijk dan goed de leveringsvoorwaarden!

Hergebruik bestaande meubelen

Die houten eettafel ziet er in kastanjebruin misschien niet uit, maar als je de tafel schuurt en in een whitewash zet maak je Piet Hein Eek zelfs jaloers! Nieuwe kast nodig? Neem een oude houten ladder, een paar latten en wat spijkers en je bent klaar. Wees creatief en maak gebruik van wat je hebt.

Deel de kamer anders in

Voordat je op een shoppingspree slaat, probeer eens de meubelen op een andere plek te zetten. Koop een paar planten, leg een kleed over de bank met een paar kleurige kussens erop. Het kan je compleet nieuwe perspectieven bieden en opnieuw laten waarderen wat je al hebt!

 

 

 

 

Een gedachte over “Tips om geld te besparen op interieur design”

  1. Zorg voor impact in je interieur en pak je raamdecoratie aan, dit zorgt voor een nieuwe frisse look in je interieur. Zoals bijvoorbeeld houten jaloezieen in fris wit of ga voor de trendkleur grijs! Op internet kan je deze voordelig bestellen, tot wel 40% voordeliger dan in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *