Slaapkamer van smaragd

Eigenschappen van smaragd.
Aan de smaragd worden bepaalde eigenschappen toegeschreven. Zo zou de steen mensen evenwichtig maken en kalmeren, zodat ze gemakkelijk een ontspannen staat bereiken. Dé modekleur van 2013 wordt smaragdgroen. Niet alleen in kleding en sieraden, maar ook in de aankleding van de woning. Hoe toepasselijk is deze kleur in de slaapkamer! Immers, daar wil je aan het eind van de dag kalm in slaap vallen op je matras.

Smaragdgroen toepassen in de slaapkamer.

Bron: http://salvationjanehome.com.au/
Bron:http://salvationjanehome.com.au/

De eenvoudigste manier om smaragdgroen in je slaapkamer te brengen is om een leuk dekbedovertrek te kopen. Of heldergroene kussenslopen te nemen, voor ontspannen dromen. Maar je kunt smaragdgroen ook combineren met een andere grote trend van 2013, namelijk letters op de muur. Hiervoor kun je sjablonen kopen, om vervolgens met een spuitbus de letter op de muur te zetten. Of je koopt kant-en-klare letters van hout of piepschuim en deze spuit je smaragdgroen. Maak bijvoorbeeld het woord LOVE of WELTERUSTEN of SSTTT.

Planten als toevoeging op de slaapkamer.

Bron:
http://www.tuinen.nl/images/upload/6204-slaapkamergeluk.jpg

Wat natuurlijk heel leuk staat in een slaapkamer van smaragd, zijn groene planten. Dat planten in de slaapkamer slecht zouden zijn is een fabeltje. Dit fabeltje is ooit in de wereld gekomen vanwege de eigenschap van planten dat ze als het donker is zuurstof uit de lucht halen. Maar dit is zo weinig, dat het helemaal niet uitmaakt ’s nachts. Het is juist goed om planten in de slaapkamer te zetten, omdat ze rustgevend zijn, omdat ze overdag juist zuurstof afgeven, en omdat ze de vochtbalans in een ruimte meehelpen op peil te houden. Gewoon dat slaapkamergeluk op de vensterbank zetten dus. In een smaragdgroene pot uiteraard.

Trendkleur.

Bron: http://www.onglass.co.uk

Voor wie houdt van vaak een nieuwe kleur is het een aanrader om de basis van de slaapkamer, dus het bed, de muren, de vloerbedekking en de gordijnen, neutraal te houden. Dus bijvoorbeeld wit en lichtbruin. Als je wilt veranderen dan breng je alles in je vorige trendkleur naar de kringloopwinkel, of je schildert spullen over. Je richt je kamer bijvoorbeeld opnieuw in met smaragdgroen glaswerk op de nachtkastjes, met een groene foulard over het bed, en met een fantastische glas-in-lood raamhanger.

 

Dit artikel is geschreven door Alette van Bentum van Medi-Active matrassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *